ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ KABAK ÇİNTMESİ

KABAK ÇİNTMESİ

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabak çintmesi tarifi için malzemeler
  • 4 kabak
  • 3 domates
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 5~6 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 5~6 dal nane
Kabak çintmesi hazırlanışı

Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında 2-3 dakika soteleyin. Doğradığınız kabakları ilave edip hafif yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin. Küp doğradığınız domatesleri ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Domatesler suyunu çekip kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. İnce kıydığınız naneyi ilave edip ocaktan alın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!