ANASAYFA TARİFLER VEJETARYEN YEMEKLERİ SARIMSAKLI BULGUR KÖFTESİ

Sarımsaklı Bulgur Köftesi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sarımsaklı Bulgur Köftesi Tarifi İçin malzemeler

Köfte hamuru için

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı un
  • Tuz

Sos için

  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 1~2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 6 domates

Süslemek için

  • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış taze soğan sapı

Sarımsaklı Bulgur Köftesi Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Bulguru bir tepsiye alıp üzerine 1 bardak ılık su döküp karıştırın.10 dakika bekletin.Elinizi soğuk suyla ıslatıp bulguru 5 dakika yoğurun. Tuz, kimyon, biber salçası ve yumurta ilave edin.Malzemeleri bir birine yedirene kadar karıştırıp yoğurmaya devam edin.Unu ekleyip elinizi arada bir ıslatarak yumuşak hamur kıvamında olana kadar (10 dakika) yoğurun.

Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.Köftelerin ortasına parmağınızın ucunu batırarak çukurlaştırın.

Derin bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurun.Tuz serpip kaynatın.Köfteleri ekleyin.15 dakika pişirip (su mutlaka kaynamalı) ocaktan alın.Köfteleri kevgirle ayrı bir kaba alın ve haşlama suyunun 2 su bardağı kadarını ayırın.

Sos için, sarımsakları soyup ezin.Domateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.Zeytin yağını tavada ısıtıp sarımsağı soteleyin.Biber salçası ve domatesi ilave edip karıştırmaya devam edin.Köfteleri ekleyip kısık ateşte birkaç dakika karıştırın.Üzerine ayırdığınız haşlama suyunu döküp 5 dakika pişirin.Köfteleri servis tabağına alın.Üzerine maydanoz ve taze soğan sapı serpiştirip servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!