ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ PAVLOVA

Pavlova

Pavlova

Çay saatleri günün keyifli zaman dilimlerinden bir tanesidir. Çayın yanına ekleyebileceğiniz aperatif yiyeceklerle bu zamanı daha da keyifli bir hale getirebilirsiniz. İkramlar tatlı ve tuzlu birçok seçenek barındırsa da hem hafif hem de pratik olmasıyla bazı tatlar daha çok öne çıkar. Kolay yapımı ve ağızda dağılan benzersiz yapısıyla pavlova, popülerleşen tatlılardandır. Peki pavlova nasıl yapılır? İşte lezzetiyle öne çıkan pavlova tarifi:

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pavlova Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet yumurtanın akı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi 
  • 1 çimdik tuz  

Krema İçin Malzemeler 

  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri 

Süslemek İçin

  • Çilek
  • Antep Fıstığı
  • Orman Meyvesi
  • Böğürtlen
  • Frambuaz

Pavlova Nasıl Yapılır?

  • Zaman zaman yemek programlarında da yapılan pavlovanın yapılışı da merak konusu oluyor. İşte pavlova yapılışı: İlk olarak fırınınızı 150 derecede ısıtın.
  • Fırınınız ısınırken, yumurta aklarını ve tuzu bir kaba alın ve çırpmaya başlayın. Önce yavaş sonra hızlı bir şekilde çırpın ve çırpma işlemini kar görüntüsüne ulaşana kadar sürdürün.
  • Kar gibi olan ve yoğunlaşan yumurta akını çırpmayı sürdürürken şekeri ekleyin ve şekerler iyice eriyene kadar çırpmaya devam edin.
  • Şekeri tek seferde değil de birkaç parça halinde dökerseniz daha hızlı eriyebilir. Nişasta, sirkeyi ve vanilyayı ekleyin.
  • Karıştırma işlemi için spatula kullanın ve alttan üste doğru karıştırarak malzemelerin birbirlerine geçmesini sağlayın.
  • Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve ince bir tabaka oluşturacak şekilde yağlayın. Karışımı tepsiye dökün ve yuvarlak bir görüntü alacak şekilde yayın.
  • Tepsinin ortasındaki karışımı kenarlara doğru dağıtın ve orta bölgenin biraz çukurlaşmasını sağlayın. Tatlı kabarmayacağından fırından çıktığında da aynı boyutla karşılaşabilirsiniz.
  • Tepsiyi fırının alt rafına koyun ve ısıyı 120 dereceye düşürün. 1 saat 15 dakika kadar pişirin. Pişme işlemi sonlanınca fırını kapatın ve soğuyana kadar fırından çıkarmayın.
  • Ani ısı değişiklikleri tatlının kırılmasına sebep olabilir. Soğumasını beklerken, dolaptan çıkardığınız soğuk kremayı alın ve pudra şekeri ile birlikte derin bir kapta iyice çırpın.
  • Tatlının tabanı tamamen soğuduktan sonra kremayı üzerine dikkatli bir şekilde yayın. Son olarak dilediğiniz meyvelerle süsleyerek tatlınızı servise hazır hale getirebilirsiniz.
  • Alternatif olarak kivili pavlova tarifini de deneyebilirsiniz.

Pavlova Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yumurtalarınızın oda sıcaklığında olmasına dikkat ediniz.
  • Toz şekerinizi daha da ince bir hale getirmek için rondoda çekebilirsiniz. Böylece daha kolay karıştırabilir ve pütürlü bir görüntü oluşmasını da engelleyebilirsiniz.
  • Vanilya ekstreniz yoksa toz vanilin de kullanabilirsiniz.
  • Krema tercih etmek istemezseniz labne kullanarak da tatlınızı hazırlayabilirsiniz.
  • Tuzu atarken az miktarda atmaya özen gösterin.
  • Tatlı kırılmaya müsait bir yapıya sahip olduğundan yağlı kağıdın üzerinden tekrardan yağ sürmek, olası yapışma riskini azaltabilir.
  • Damak zevkinize bağlı olarak çikolata sosu, karamel ya da meyve sosları kullanarak tatlıyı süsleyebilirsiniz. 
Farklı ülkelerin tatlı tariflerine mutfağınızda yer vermek istiyorsanız, nefis trileçe tarifini deneyebilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.