ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR MAGNOLİA

Magnolia

Magnolia

Orjinal magnolia tarifi arayanlar için nefis mi nefis bir önerimiz var. Mevsim meyveleri ile hazırlanan magnolia, sütlü bir tatlı çeşididir. Magnolia hangi ülkenin diye merak edenler için, New York pastanelerinden dünyaya yayıldığını söyleyebiliriz. Özellikle son yıllarda popülaritesi artan magnolia, ülkemizde de büyük bir ilgi görmektedir. Yapımında bebe bisküvisi, nişasta ve meyve kullanılır. Magnolia tatlısının birbirinden farklı çeşitleri de bulunmaktadır. Peki, evde magnolia nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, ev yapımı magnolia yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Magnolia Yanına Ne Gider?

Magnoliayı bol köpüklü Türk kahvesi, dalgona kahvesi ve limonata eşliğinde sunabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantı: Linklere tıklayarak bütçenize uygun mutfak robotu ve magnolia kupu siparişi verebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Magnolia Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket toz vanilya
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket bebe bisküvisi (ya da petibör)
  • 1 paket süt kreması
  • 10 adet çilek
  • 2 adet muz

Magnolia Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tencereye nişasta, un, şeker, vanilya ve yumurtayı alın.
  • Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyerek çırpma teli yardımıyla karıştırın.
  • Karışımı ocağa koyun ve karıştırmaya devam edin. Topaklanma oluşmamasına dikkat edin.
  • Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde ve kaynadığında ocağın altını kapatın.
  • Muhallebi soğurken, bisküvileri incecik olana kadar robottan geçirin.
  • Muhallebi soğuduktan sonra içerisine bir paket süt kreması ekleyerek karıştırın.
  • Bu esnada çilek ve muzları dilimleyin. Magnolia kuplarına önce muhallebi koyun ve meyveleri yanlarına doğru dizin.
  • Ardından bisküvi kırıntılarını ekleyin ve tekrar muhallebi dökün.
  • En üst kısmına kalan bisküvileri paylaştırın. Antep fıstığı ve çikolata rulosu ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Magnolia Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • İlk aşamada krema hazırlamak için tencereye aldığımız un, nişasta, yumurta şeker ve sütü bir tencereye alıyoruz ve ocağa almadan önce homojen kıvama gelinceye deh çırpıyoruz. Daha sonra ocağa almamız gerekiyor. Bunun nedeni un ve nişasta yapısı itibari ile topaklanmaya müsait olduğu için krema içerisinde topaklanmaları önleme amacı ile iyice çırpılması gerekmektedir.
  • Ocak üzerinde de karıştırma devam etmelidir. Yine buradaki amaç topaklanmayı önlemektir.  Sütün kesilmemesi için muhallebiye eklenen krema da muhallebinin ilk sıcağı çıktıktan sonra eklenmelidir. 
  • Bisküviler robottan çekildikten sonra muhallebinin bir süre soğuması beklenmeli bisküviler ardından eklenmelidir. Bunun sebebi sıcaklığın bisküviyi yumuşatmasını engellemektir. 
  • Magnolia yaparken dilediğiniz meyveleri kullanabilir ve lezzeti daha da arttırabilirsiniz.
  • Eğer topaklanma oluşursa, muhallebiyi blenderdan geçirin.
  • Mutfak robotunuz yoksa, bisküvileri bir poşete koyun ve ağzını kapatın. Kavanozun altıyla yavaşça vurarak toz haline getirin.
Yorumlar

kadriyeninmutfagi 15 Aralık 2020, 12:20

Ben kivi ve muz ile hazırladım, nefisss oldu


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!