ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ YENİ YIL KUTLAMA PASTASI

YENİ YIL KUTLAMA PASTASI

Yeni yıl kutlama pastası
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yeni yıl kutlama pastası tarifi için malzemeler

Pandispanya için:

  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı un

Kreması için:

  • 400 ml krema
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 5-10 küp doğranmış çilek

Üzeri için:

  • Pişmaniye
  • Frenk üzümü ve böğürtlen
Yeni yıl kutlama pastası hazırlanışı

  • Yumurta, toz şeker ve vanilyayı bir karıştırma kabına alın. Köpük gibi oluncaya kadar mikser yardımıyla çırpın. Süt, kabartma tozu ve unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Karışımı 18 cm çapında yağlanmış kelepçeli bir kalıba aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve enine 3 eşit parçaya bölün.
  • Kreması için, Kremayı pudra şekeri ile birlikte derin bir kaba alın. Mikser yardımıyla katılaşana kadar çırpın. Yarısını başka bir kaba ayırıp içine doğranmış çilekleri ekleyin. Karıştırıp pasta katlarının arasına sürüp üst üste yerleştirin. En üste ve yanlarına ayırdığınız sade kremadan sürerek pastanın tamamını kaplayın. Soğuması için bir süre buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce pastanın tamamını pişmaniye ile kaplayın. Üzerini Frenk üzümü ve böğürtlen ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!