ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI

Muhallebili kadayıf tatlısı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muhallebili kadayıf tatlısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr tel kadayıf
  • 50 gr tereyağı
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 parça damla sakızı
  • 1 paket vanilya
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 paket toz krem şanti

Üzeri için

  • Toz antep fıstığı

Muhallebili kadayıf tatlısı Nasıl Yapılır

Adım Adım Muhallebili Kadayıf Tatlısı Yapımı:

Osmanlı döneminde bayram ve ziyafetler için hazırlanan muhallebi, zaman içinde değişime uğrayarak kadayıf ile birleştirilmiştir. Misafir ağırlarken ikram edilen muhallebili kadayıf, günümüzde en çok Türkiye, Balkanlar ve Orta Doğu ülkelerinde tüketilir. Kalsiyum değeri yüksek olan bu tatlı, kemik gelişimini destekleyerek vücudu dinç tutmaktadır. Malzemeler hazırsa detaylı anlatımıyla muhallebili kadayıf tarifine başlayabiliriz.

  • Tel kadayıfların daha lezzetli olması ve kuruması için bir kaç saat önceden bir kaba koyarak bekletin.
  • Kurutulan kadayıfları şeker ve tereyağı ile birlikte tencereye alın. Karışımı orta ateşte, rengi hafif koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Ardından cevizleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • Başka bir tencereye ise süt, şeker, un ve vanilyayı ekleyin. Koyulaşıncaya kadar orta ateşte pişirin. Damla sakızlarını da karışıma ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. 
  • Kıvamı tutmaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzerine toz krem şantiyi ekleyip, 5 dakika boyunca mikserle çırpın.
  • Kavrulan kadayıfın yarısını bir kalıbın içerisine bastırarak yayın. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve bir kaşık yardımıyla her yere yayın. Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine dökerek buzdolabında bekletin.
  • Yeterince soğuyan muhallebili kadayıfın üzerine antep fıstığı, fındık ve tercih ettiğiniz malzemeleri ekleyerek servis edebilirsiniz.
  • Muhallebili kadayıfı daha modern bir şekilde sunmak istiyorsanız, servis kaplarını çikolata sosu ile renklendirebilirsiniz.

Muhallebili Kadayıf Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kadayıfların kurutulması ve kavrulması lezzetini önemli ölçüde etkiler. Bu nedenle kavururken fazla pişirmemeye dikkat edin.
  • Muhallebi kıvamını tutturmak için, karıştırma işlemini ihmal etmeyin. Topaklanmalar olursa yavaş bir şekilde karıştırarak dağılmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Muhallebi piştikten sonra içerisine bir miktar tereyağı ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz. 
  • Muhallebi fazla sıvı olduysa içerisine yarım çay bardağı süt ve nişasta ekleyebilirsiniz. Nişastayı ekledikten sonra bir süre dibe çökmesini bekleyin, sonrasında karıştırmaya devam edebilirsiniz. 
  • Muhallebinin kıvamı koyu olduysa tekrardan ocağa alıp karıştırmaya başlayın. Ardından süt ekleyip karıştırarak doğru kıvama ulaşabilirsiniz.
  • Bütün püf noktalarına dikkat ederek tarifi hazırladınız, ama yine de topaklanma oluştuysa muhallebiyi mikserden geçirebilirsiniz.

1 Porsiyon Muhallebili Kadayıf Kaç Kalori?

  • 100 gramlık bir porsiyon muhallebili kadayıf, yaklaşık 200 kaloridir. Sade muhallebinin bir porsiyonu ortalama 130, tel kadayıf ise 270 kaloridir. 
  • Dilerseniz şekeri azaltılan ve kadayıf kullanmadan hazırlanan düşük kalorili sakızlı muhallebi tarifini de deneyebilirsiniz.

    Sitemizde bulunan sütlü tatlılar kategorisine göz atarak kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:58:08

harika olmuşşşşşşşşşşşş

Misafir12.10.2016 16:58:12

nur ; ben denedim güzel oldu damla sakızı yoktu ama bir daha ki seferde öyle deneyeceğim elinize sağlık...

Misafir12.10.2016 17:01:12

ben denedim en son üzerine hindastan cevizi döktüm ve buzdolabına koydum misafirlerim çok beyendi tavsiye ederim

Misafir12.10.2016 17:02:14

ben bırebır aynı tarıfı bugun yedim yag ve damla sakızı yoktu begendık hafıftı arastırdım tarıf bu guzel yapıcam tasıye ederım

Misafir12.10.2016 17:02:52

hepsi çok güzel tariflern

Misafir12.10.2016 17:03:26

ERTESİ GÜNE KADAYIFLAR YUMUŞAMIYOMU KITIR KITIR OLUYOI İLK GÜNE

Misafir12.10.2016 17:04:41

bende yapmadım,ama bi yerde yedim çok güzeldi,umarım bende tutturabilirim,kolay ve hafif bi tatlı,tavsiye ederim

Misafir12.10.2016 17:09:00

muhteşem ötesi bi tatlı mutlaka yapılması ve yenilmesi gerekiyor :) çok hafif ve lezzetli

Misafir12.10.2016 17:15:30

harika ötesi bayıldık

nilos12312.10.2016 17:16:22

görüntüsüne bayıldım tadı nasıldır kimbilir :d bu tatlıyı yapan arkadaşlara soruyorum geceden yapsam kadayifler yumuşuyomu acil cevap ltfen

nilos12312.10.2016 17:16:23

ya cevap verin acill

Misafir12.10.2016 17:20:42

SÜPER

Misafir12.10.2016 17:26:47

şerbet yok kuru kuru olmazmı

Misafir12.10.2016 17:32:19

yok kuru olmuyor denemenizi tavsiye ederim

Misafir12.10.2016 17:39:25

çok güzel bir tarif. ben yaptım ve gayet lezzetli oldu. TEŞEKKÜRLER.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.