ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ KIRMIZI KADİFE BROWNİE

Kırmızı Kadife Brownie

Kırmızı kadife brownie

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kırmızı Kadife Brownie Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g eritilmiş tereyağı
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 paket vanilya
  • ¼  fincan kakao 
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çorba kaşığı kırmızı gıda boyası
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 2 yumurta
  • ¾  fincan un
  • ¼  su bardağı kıyılmış ceviz

Üzeri için:

  • 200 g tuzsuz krem peynir
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta

Kırmızı Kadife Brownie Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını bir karıştırma kabına alın. Şeker, vanilya, kakao, tuz, gıda boyası ve sirkeyi sırasıyla ilave ederek karıştırın. Yumurtayı küçük bir kapta çırpın ve kakaolu karışıma ilave edin. Spatula ile hafifçe karıştırarak unu ilave edin. Cevizleri karışıma ekleyin. Karışımın ¼ ‘ini kenara ayırıp kalan kısmı yağlı kağıt serilmiş kare fırın kabına boşaltın.
  • Krem peynir, toz şeker, yumurta ve vanilyayı bir kapta karıştırın. Kremalı peynir tabakasını diğer kakaolu karışımın üzerine dökün. Kenara ayırdığınız kırmızı karışımı browni hamurunun en üst tabakasına dökün ve bir kürdan yardımı ile karıştırarak, dalgalı bir görünüm verin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!