Kestaneli Tart

Lezzetine doyamayacağınız kestaneleri tart tarifini sizler için sunuyoruz. Hazırsanız, evde kestaneli tart nasıl yapılır görmek için tarife geçebiliriz.
Kaç
Kişilik
5 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Kestaneli Tart Tarifi İçin malzemeler
Tart hamuru için:
- 2 su bardağı un
- 100 g tereyağı
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 adet yumurta
Üzeri için:
- 300 g kestane şekeri
- 1.5 su bardağı krema
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Kestaneli Tart Nasıl Yapılır?
- Un ve kakaoyu derin bir kaba eleyin. Orta kısmını açıp oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve sütü ekleyin. Hamur toparlanana kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru 6 eşit parçaya bölüp hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde, küçük yuvarlaklar halinde merdane ile açın ve ardından tart kalıplarına bastırarak yayın. Bir kürdan yardımıyla hamurların üzerine küçük delikler açın. Hamurların eşit oranda pişmesi, kabarması için tart kalıbı büyüklüğünde yağlı kağıtlar kesin ve hamurların üzerine bakliyat ile doldurun.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25 dakika hafif renk alana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız hamurların üzerindeki yağlı kağıtları alın. Aynı ısı aralığında 5 dakika daha fırınlayıp orta kısımlarının da hafif bir renk almasını sağlayın. Fırından çıkartıp oda ısısında dinlendirin.
- Üzeri için kestane şekerini ve çiğ kremayı mutfak robotunda püre haline getirin, hazırladığınız kremayı tart hamurlarının içine sıkın. Üzerlerine pudra şekeri serpip kestane şekeri ile süsleyerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR