ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ KARAMELLİ MAGNOLİA

Karamelli Magnolia

Karamelli magnolya

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karamelli Magnolia Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema
  • Ara kat için petibör

Karamel için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı su
  • Birkaç damla limon suyu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 120 ml krema

Karamelli Magnolia Nasıl Yapılır?

  • Vanilya ve krema haricindeki tüm malzemeyi bir tencereye alarak çırpın ve ocağa alıp koyulaşana kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp içine vanilya ve kremayı ilave edin ve mikser ile ılınana kadar çırpın.
  • Karamel için şeker, su ve limonu tavaya alıp karıştırmadan arada sallayarak eritin.
  • Hafif kahverengi rengini aldığında içerisine tereyağını ilave edip eriyene kadar karıştırın.
  • Tamamen eridikten sonra kremayı da ekleyip hızlıca karıştırarak ocaktan alın.
  • Servis kuplarına önce muhallebiyi, ardından karameli ve ufalanmış bisküviyi ekleyip kupları doldurun.
  • Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Buzdolabına alın ve soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!