ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ ZENCEFİLLİ YILBAŞI ÇATLAK KURABİYE

ZENCEFİLLİ YILBAŞI ÇATLAK KURABİYE

Zencefilli yılbaşı çatlak kurabiye
10 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zencefilli yılbaşı çatlak kurabiye tarifi için malzemeler
  • 110 g tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 200 g toz şeker
  • 1 yumurta
  • 60 ml pekmez
  • 250 g un
  • 1 yemek kaşığı toz zencefil (silme yemek kaşığı)
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Toz şeker
Zencefilli yılbaşı çatlak kurabiye Nasıl Yapılır

  • Bir karıştırma kabına tereyağı ve toz şekeri alıp iyice çırpın. Yumurta ve pekmezi ekleyin. Başka bir kapta un, zencefil, kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyerek karıştırın. Kuru karışıma pekmezli karışımı dökün ve hamuru yoğurun.
  • Hamurdan 2 cm çapında toplar hazırlayın ve bu topları toz şekere bulayın. Kurabiyeleri 5 cm aralıklarla yağlı kağıt döşediğiniz tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Tepsi içinde 5 dakika bekledikten sonra tel ızgara üzerinde soğutun. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!