ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ ZENCEFİLLİ YILBAŞI ÇATLAK KURABİYE

Zencefilli Yılbaşı Çatlak Kurabiye

Zencefilli yılbaşı çatlak kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zencefilli Yılbaşı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 110 g tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 200 g toz şeker
  • 1 yumurta
  • 60 ml pekmez
  • 250 g un
  • 1 yemek kaşığı toz zencefil (silme yemek kaşığı)
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Toz şeker

Zencefilli Yılbaşı Çatlak Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabına tereyağı ve toz şekeri alıp iyice çırpın. Yumurta ve pekmezi ekleyin. Başka bir kapta un, zencefil, kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyerek karıştırın. Kuru karışıma pekmezli karışımı dökün ve hamuru yoğurun.
  • Hamurdan 2 cm çapında toplar hazırlayın ve bu topları toz şekere bulayın. Kurabiyeleri 5 cm aralıklarla yağlı kağıt döşediğiniz tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Tepsi içinde 5 dakika bekledikten sonra tel ızgara üzerinde soğutun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!