ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER YILBAŞI YEMEKLERİ YILBAŞI KEKİ

Yılbaşı keki

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yılbaşı keki tarifi için malzemeler

  • 3 yumurta 2.5 su bardağı un Yarım su bardağı ayçiçeğiyağı Yarım su bardağı süt 1.5 su bardağı tozşeker 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1.5 su bardağı meyve şekerlemesi 150 gr soyulmuş bademÜzeri içinPudraşeker Pasta süsleri

Yılbaşı keki Nasıl Yapılır

Yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. Ayçiçeğiyağı, süt ve vanilyayı ekleyin. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp eleyerek ilave edin. Meyve şekerlemelerini una bulayın ve badem ile birlikte hamura ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırın.

22 cm'lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt yerleştirin ve hamuru kalıba aktarın. 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Tel ızgara üzerine ters çevirerek soğumaya bırakın. Kekin üzerine pudra şeker serpiştirip pasta süsleri ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.