ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ FINDIKLI BADEMLİ BİSCOTTO

Fındıklı Bademli Biscotto

Fındıklı bademli biscotto

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fındıklı Bademli Biscotto Tarifi İçin malzemeler

  • 80 g tereyağı
  • 200 g toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 385 g un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 180 g bütün fındık
  • 95 g file badem

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı esmer toz şeker

Fındıklı Bademli Biscotto Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve şekeri mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpın. Çırpmaya devam ederken teker teker yumurtaları ilave edin. Son olarak vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyin. Tüm malzemeleri bir araya getirerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar  yoğurun. Fındık ve bademleri de ilave edin. Hamuru unladığınız tezgah üzerinde rulo haline getirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp esmer toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra fırından alın ve iyice soğutun. Fırının derecesini 150’ye düşürün. Ruloyu 2 cm genişliğinde dilimleyin ve fırın ızgara teli üzerine dizin. Kuruyana kadar yaklaşık 25-30 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!