Fındıklı Bademli Biscotto

Fındıklı Bademli Biscotto
20 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Fındıklı Bademli Biscotto için

Malzemeler

  • 80 g tereyağı
  • 200 g toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 385 g un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 180 g bütün fındık
  • 95 g file badem

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı esmer toz şeker

Fındıklı Bademli Biscotto

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı ve şekeri mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpın. Çırpmaya devam ederken teker teker yumurtaları ilave edin. Son olarak vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve tuzu birlikte eleyin. Tüm malzemeleri bir araya getirerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar  yoğurun. Fındık ve bademleri de ilave edin. Hamuru unladığınız tezgah üzerinde rulo haline getirin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  2. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp esmer toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra fırından alın ve iyice soğutun. Fırının derecesini 150’ye düşürün. Ruloyu 2 cm genişliğinde dilimleyin ve fırın ızgara teli üzerine dizin. Kuruyana kadar yaklaşık 25-30 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo