ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR BİSKÜVİLİ MUHALLEBİLİ KABAK TATLISI

BİSKÜVİLİ MUHALLEBİLİ KABAK TATLISI

Bisküvili muhallebili kabak tatlısı
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bisküvili muhallebili kabak tatlısı tarifi için malzemeler

Alt taban için:

  • 1.5 paket kepekli veya yulaflı bisküvi
  • 2 çorba kaşığı tereyağı

Üst kat için:

  • 1 kg balkabağı
  • 1.5 su bardağı toz şeker

Ara kat için:

  • 1 litre süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 5 çorba kaşığı un
  • 50 g tereyağı

Üzeri için: 

  • İri çekilmiş ceviz içi
Bisküvili muhallebili kabak tatlısı Nasıl Yapılır

  • Bisküviyi rondodan geçirerek, eritilen tereyağı ile elimizle karıştırıp kenarına yağlı kağıt koyduğunuz kelepçeli kalıbın tabanına iyice bastırarak yerleştirin ve buzdolabında dinlenmeye kaldırın. Kabağın üzerine toz şeker serperek 1-2 saat bekletin, suyunu çekene kadar yayvan bir tencerede pişirin ve çatalla ezip soğumaya bırakın.
  • Muhallebi için tencereye süt, toz şeker ve unu koyun. Devamlı karıştırarak muhallebi koyulaşana kadar pişirin. Tencereyi kenara alın ve yağı ekleyerek yaklaşık 5 dakika mikserle karıştırın. Kelepçeli kalıbı dolaptan çıkarın, üzerine muhallebiyi dökün ve soğumasını bekleyin. İyice soğuyunca buzdolabına kaldırın, biraz beklettikten sonra üzerine kabağı yerleştirin ve tekrar buzdolabına kaldırın. Servisten önce üzerine bol ceviz serpin ve kalıptan çıkararak servis tabağına alın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!