ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER YILBAŞI YEMEKLERİ KÜTÜK PASTA (BUCHE DE NOEL)

Kütük pasta (Buche de Noel)

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kütük pasta (Buche de Noel) tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg kestane
  • 500 g ince çekilmiş fındık
  • 300 g pudra şekeri

Üzeri için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti

Süslemek için

  • Bitter çikolata

Kütük pasta (Buche de Noel) Nasıl Yapılır

Kestaneleri haşlayın. Kabuklarını soyup küçük doğrayın ve geniş bir karıştırma kabına alın. İnce çekilmiş fındık ve pudra şekerini ilave edip yoğurun. Hamuru streç film üzerine alıp kütük şeklinde sarın ve buzdolabında iki saat dinlendirin. Üzeri için süt ve krem şantiyi geniş bir kasede çırpın. Soğuyan pastanın üzerini krem şanti ile kaplayın ve bir çatal yardımıyla çizikler atarak kütük şekli verin. İki saat daha buzdolabında dinlendirin. Üzerini ince doğradığınız bitter çikolata ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.