ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ YILBAŞI AĞACI KREBİ

Yılbaşı Ağacı Krebi

Yılbaşı ağacı krebi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yılbaşı Ağacı Krebi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 çay bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Krem çikolata
  • Meyveler
  • Fındık ezmesi
  • Reçel

Yılbaşı Ağacı Krebi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları karıştırma kabında çırpın. Su, süt, zeytinyağı ve elenmiş unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Yapışmaz ince bir tavayı zeytinyağı ile yağlayarak, fazla yağı peçete yardımıyla alın. İnce tabaka halinde döktüğünüz hamuru göz göz olana kadar altlı üstlü pişirin. Yılbaşı ağacı şeklini verebilmek için krepleri büyükten küçüğe doğru pişirmeye devam edin.
  • Krepleri büyükten küçüğe doğru aralarına krem çikolata, reçel ve fındık ezmesi sürerek, meyve dilimleri yerleştirip yukarı doğru sıralayın. Üzerine Hindistan cevizi serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!