ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ YILBAŞI AĞACI KREBİ

YILBAŞI AĞACI KREBİ

Yılbaşı ağacı krebi
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yılbaşı ağacı krebi tarifi için malzemeler
  • 2 yumurta
  • 2 çay bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Krem çikolata
  • Meyveler
  • Fındık ezmesi
  • Reçel
Yılbaşı ağacı krebi Nasıl Yapılır

  • Yumurtaları karıştırma kabında çırpın. Su, süt, zeytinyağı ve elenmiş unu ilave ederek çırpmaya devam edin. Yapışmaz ince bir tavayı zeytinyağı ile yağlayarak, fazla yağı peçete yardımıyla alın. İnce tabaka halinde döktüğünüz hamuru göz göz olana kadar altlı üstlü pişirin. Yılbaşı ağacı şeklini verebilmek için krepleri büyükten küçüğe doğru pişirmeye devam edin.
  • Krepleri büyükten küçüğe doğru aralarına krem çikolata, reçel ve fındık ezmesi sürerek, meyve dilimleri yerleştirip yukarı doğru sıralayın. Üzerine Hindistan cevizi serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!