ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ TOMBALA KURABİYE

Tombala Kurabiye

Tombala kurabiye

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tombala Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı pekmez
  • 1 adet yumurta
  • Yarım kabartma tozu
  • 300 g un 
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
  • Arzuya göre ince çekilmiş ceviz veya fındık
  • Renkli süsleme glazürleri

Tombala Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve şekeri iyice çırpın. Ardından yumurta, pekmez ve diğer malzemeleri ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Azar azar unu ilave ederek hafif ele yapışan bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filme sararak, yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenmiş hamuru tezgah üzerinde yaklaşık 1mm kalınlığında açarak mini yuvarlak kalıpla daireler kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2’şer cm aralıklarla dizin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından alıp tel ızgara üzerinde soğutun.
  • Soğuyan kurabiyelerin üzerine renkli glazürler ile rakamlar yazın ve donduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!