ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ BALLI KEK

BALLI KEK

Ballı kek
8 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ballı kek tarifi için malzemeler
  • 4 yumurta
  • 240 ml sıvı yağ
  • 360 ml taze sıkılmış portakal suyu
  • 240 g pekmez
  • 240 ml bal
  • 330 g kepekli un
  • Bir paket kabartma tozu
Ballı kek Nasıl Yapılır

  • Bir karıştırma kabında yumurtaları sıvıyağ ile birlikte çırpın ve taze sıkılmış portakal suyunu ilave edin. Pekmez ve balı da ekleyerek çırpmaya devam edin. Son olarak elenmiş un ve kabartma tozunu da ilave ederek bir süre daha çırpın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökerek, önceden ısıtılmış 165 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!