Çilekli Milföy Pasta

Çilekli Milföy Pasta
28 Mayıs 2024
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Çilekli Milföy Pasta için

Malzemeler

  • 6 adet milföy 
  • Yarım su bardağı çilek
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 2 yemek kaşığı nişasta 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Pudra şekeri
Çilekli Milföy Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Milföyü dondurucudan çıkarın ve biraz yumuşamasını bekleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve milföyleri üzerine dizin. Milföylerin üzerine çok kabarmamaları için çatalla delin ve milföylerin üzerine de yağlı kağıt serin. Başka bir fırın tepsisini ağırlık yapması için üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  2. Bir tencerede süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ateşten alıp içine vanilya ve tereyağını ekleyip yağ eriyinceye kadar karıştırın ve  soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı sıkma torbasına koyun.
  3. Bir milföyü önünüze alın ve içerisine kremadan sıkın, üzerine ince dilimlenmiş çilek dizin. Ardından üzerine ikinci milföyü koyup yeniden krema sıkıp, çilek yerleştirin. Son olarak en üste bir milföy daha koyup pudra şekeri serperek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo