ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ KOZALAK PASTA

KOZALAK PASTA

Kozalak pasta
8 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kozalak pasta tarifi için malzemeler
  • 250 g kakaolu pirinç patlağı 
  • 125 g tereyağı veya margarin
  • 2 yemek kaşığı çilek reçeli suyu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 80 g bitter çikolata
  • Pudra şekeri
Kozalak pasta hazırlanışı

  • Teflon bir tencereye tereyağını koyun, ardından bitter çikolatayı ekleyin ve çilek reçelini, kakaoyu ilave edip homojen bir karışım olana kadar karıştırın. Karışım soğumaya başladığında pirinç patlağını ekleyip karıştırın.
  • Limon sıkacağının iç kısmına bu karışımı doldurup bastırın ve bir tepsiye ters çevirin. Böylelikle pasta kozalak şeklini alacak. Karışım bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ve iyice soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin. Buzdolabında 1 saat kadar bekletip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!