ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ KOZALAK PASTA

Kozalak Pasta

Kozalak pasta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kozalak Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g kakaolu pirinç patlağı 
  • 125 g tereyağı veya margarin
  • 2 yemek kaşığı çilek reçeli suyu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 80 g bitter çikolata
  • Pudra şekeri

Kozalak Pasta Nasıl Yapılır?

  • Teflon bir tencereye tereyağını koyun, ardından bitter çikolatayı ekleyin ve çilek reçelini, kakaoyu ilave edip homojen bir karışım olana kadar karıştırın. Karışım soğumaya başladığında pirinç patlağını ekleyip karıştırın.
  • Limon sıkacağının iç kısmına bu karışımı doldurup bastırın ve bir tepsiye ters çevirin. Böylelikle pasta kozalak şeklini alacak. Karışım bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ve iyice soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin. Buzdolabında 1 saat kadar bekletip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!