Kozalak Pasta

Kozalak Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kozalak Pasta için

Malzemeler

  • 250 g kakaolu pirinç patlağı 
  • 125 g tereyağı veya margarin
  • 2 yemek kaşığı çilek reçeli suyu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 80 g bitter çikolata
  • Pudra şekeri
Kozalak Pasta

Nasıl Yapılır

  1. Teflon bir tencereye tereyağını koyun, ardından bitter çikolatayı ekleyin ve çilek reçelini, kakaoyu ilave edip homojen bir karışım olana kadar karıştırın. Karışım soğumaya başladığında pirinç patlağını ekleyip karıştırın.
  2. Limon sıkacağının iç kısmına bu karışımı doldurup bastırın ve bir tepsiye ters çevirin. Böylelikle pasta kozalak şeklini alacak. Karışım bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ve iyice soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin. Buzdolabında 1 saat kadar bekletip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo