ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ PİRAMİT PASTA

PİRAMİT PASTA

Piramit pasta
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Piramit pasta tarifi için malzemeler
  • 500 g pötibör bisküvi 
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 90 g çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı 
  • Yarım su bardağı kavrulmuş fındık 
  • Yarım su bardağı küp şeklinde doğranmış incir
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu

Süslemek için:

  • Çikolatalı sos yada eritilmiş çikolata
Piramit pasta Nasıl Yapılır

  • Pastanın kreması için süt, un, kakao ve toz şekeri tencereye koyun. Kıvam alana kadar krema karışımını kısık ateşte pişirin. Koyulaşan kremaya küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyip kremanın sıcaklığıyla erimesini sağlayın. Çikolatalar eridiğinde parlaklık vermesi adına az miktarda tereyağı ekleyip çırpın ve soğumaya bırakın.
  • Elinizle kırdığınız pötibör bisküvileri derin bir karıştırma kabına alın. Kavrulmuş fındık parçaları, kuru meyve ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Oda sıcaklığında soğuyan kremayı ilave edip karıştırın.
  • Geniş kestiğiniz alüminyum folyoyu mutfak tezgahı üzerine açın. Piramit pasta karışımını üzerine yayıp alüminyum folyo ile birlikte piramit şekli vererek sarın. Donması için buzlukta 2-3 saat kadar bekletin. Buzdolabından çıkartıp servis tabağına aldığınız piramit pastanın üzerine çikolatalı sos yada eritilmiş çikolata gezdirin. dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!