ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ KESTANELİ SOĞUK PASTA

Kestaneli Soğuk Pasta

Kestaneli soğuk pasta

Kayıngiller familyasından olan kestane, ülkemizde en çok Marmara ve Ege kıyılarında yetiştirilir. Kış aylarında sık sık tüketilen bu besin; haşlama, fırınlama ve közleme olarak pişirilebilir. Genellikle tek başına tüketilen kestane, salata ve tatlı tariflerinde de kullanılır. Sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği sayesinde, stres, uykusuzluk ve depresyon gibi sorunların giderilmesinde etkilidir. Malzemeleriniz hazırsa, kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz nefis kestaneli soğuk pasta tarifine başlayabiliriz.

Özel gün ve kutlamarda sunabileceğiniz nefis pasta tarifleri mi arıyorsunuz? Dilerseniz, ev yapımı muzlu rulo pasta tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli Soğuk Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 750-800 g kestane (İyice haşlanmış) 
  • 200 g pudra şekeri 
  • 100 g tereyağı 
  • 3 yemek kaşığı kakao (Silme)
  • 1 çay bardağı Antep fıstığı içi  

Çikolatalı sosu için

  • 200 ml krema 
  • 100 g bitter pul çikolata 
  • 1 küçük kutu Frenk üzümü 
  • File Antep fıstığı

Kestaneli Soğuk Pasta Nasıl Yapılır?

  • İyice haşladığınız kestaneleri mutfak robotuna aktarıp un haline gelene dek karıştırın. 
  • Kestaneyi, pudra şekerini, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve kakaoyu büyük bir kasede iyice karıştırın.
  • Karışıma en son yağsız olarak tavada kavurduğunuz Antep fıstıklarını ilave edip tekrar karıştırın.
  • Elde ettiğiniz karışımı streçle kapladığınız dikdörtgen bir baton kalıba aktarın. İyice üzerini düzleştirdikten sonra buzluğa yerleştirin. Birkaç saat kadar sertleşmesi için bekletin. 
  • Çikolatalı sos için, kremayı sos tenceresinde kısık ateşte ısıtın. Ocaktan alın, bitter çikolatayı ilave edip spatula ile karıştırarak homojen bir kıvama getirin. 
  • Buzlukta donan pastayı çıkartıp servis tabağına aktarın. Üzerine, önce soğuyan çikolatalı sostan dökün.
  • Sonra da Frenk üzümü tanelerini ve file Antep fıstığını serpin. Dilimleyerek servis yapın.
  • Pastayı hazırlarken ihtiyaç duyacağınız, çikolata sosu tarifini notlarınız arasına ekleyin. Afiyet olsun.

Kestaneli Soğuk Pastanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Bir gece önceden kestaneleri ılık suda bekleterek haşlama işlemini kolaylaştırabilirsiniz.
  • Malzemelerin özdeşleşmesi için tereyağının oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Pastanızı baton olarak hazırlamak yerine farklı kalıplarla şekil verebilirsiniz.
  • Üst kısmını süslemek için, mevsim meyveleri ve nane yaprakları da kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Kestaneli Soğuk Pasta Kaç Kaloridir?

  • Kestaneli soğuk pastanın bir porsiyonu 295, ince bir dilimi ise yaklaşık 190 kaloridir. Şeker değeri yüksek olduğu için, bir öğünde en fazla iki dilim tüketilmelidir.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.