SARAY SARMASI

Saray sarması
5 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Saray sarması tarifi için malzemeler
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 dolu dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

İç Dolgusu İçin

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt (koyu kıvam istemeyenler 1 su bardağı soğuk süt kullanabilir)

Dış Katmanı İçin

  • 2 su bardağı hindistan cevizi

Saray sarması hazırlanışı

  • İlk olarak derin bir tencereye süt ve şeker koyulur. Üzerine elekten geçirilen un ve kakao eklenerek iyice karıştırılır. Un ve kakaonun elenmesi muhallebinin kıvamının pürüzsüz olmasına yardımcı olacaktır.
  • Kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Dibinin tutmaması ve kıvamın düzgün olması için sürekli karıştırmak önemli.
  • Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelen karışım 2 dakika kaynatılarak ocaktan alınır.
  • İçerisine tereyağ ve vanilya eklenir. Böylece aroma katılmış olur.
  • Ocaktan alınan muhallebinin daha pürüzsüz bir kıvamda olması için 5 dakika mikser ile çırpılır.
  • Büyük boy fırın tepsisine 2 bardak hindistan cevizi serpilir. Tepside açık kalmayacak şekilde tüm tabana yayılır.
  • Üzerine sıcak muhallebi dökülerek yayılır. Her yeri eşit olacak şekilde spatula yardımıyla düzleştirilir.
  • Tepsiye yayılan muhallebi soğumaya bırakılır (1 saat kadar dolapta bekletilirse daha güzel kıvam alır)
  • 1 çay bardağı soğuk süt ile çırpılan krem şanti, dinlendirilen muhallebinin üzerine her yerine eşit şekilde yayılır.
  • Buzdolabına kaldırılarak 2-3 saat dinlendirilir.
  • İyice dinlendikten sonra uzunlamasına ortadan 2’ye kesilir. Kalan bölümler enine dilimlere ayrılır.
  • Daha sonra rulo şeklinde sarılıp, servis tabağına alınır.
  • Hem şekliyle hem lezzetiyle etkileyici bir tatlı olan saray sarması çok hafif bir lezzettir. Sevdiklerinizle paylaşacağınız bu lezzeti afiyetle yiyeceksiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!