ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR MEYVELİ KAPLAR

MEYVELİ KAPLAR

Meyveli kaplar
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Meyveli kaplar tarifi için malzemeler

Petibör kaplar için:

  • 1 paket petibör
  • 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1-2 damla badem özü
  • Süslemek için mevsim meyveleri 

Krema için:

  • 1/2 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 63 g margarin
  • 2 çorba kaşığı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 yumurta
  • Meyveli jöle
Meyveli kaplar hazırlanışı

  • Fırını 175 derecede ısıtın. Bisküvileri robottan geçirin. Küçük bir kasede petibör kaplar için olan malzemeleri karıştırın ve elle yoğurarak hamur haline getirin. Elinizle bastırarak muffin kalıplarının içine yerleştirin. Fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Kalıpların içinde soğumaya bırakın.
  • Kremayı hazırlamak için bir tencereye yağ hariç tüm malzemeleri koyun ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca 2 dakika daha karıştırın. Ateşten alıp yağı ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edin. Pötibör kaplarını kalıplardan çıkarın ve içlerini krema ile doldurun. Üstlerine dilediğiniz meyveleri dizin. Küçük bir kaşıkla, paket talimatlarına göre hazırladığınız jöleden meyvelerin üzerine dökün. Jöle kısmı donuncaya kadar, yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletin.   

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!