ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR KIŞ DONDURMASI ROKOKO

> KIŞ DONDURMASI ROKOKO
Kış dondurması rokoko
8 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kış dondurması rokoko tarifi için malzemeler
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1,5 paket kakaolu bisküvi
  • 250 g ceviz
  • 80 g sütlü çikolata
  • 1 paket çikolata sos
  • 500 ml süt
Kış dondurması rokoko Nasıl Yapılır

  • Derin bir kapta 2 paket krem şantiyi ve 2 bardak sütü katılaşana kadar mikser yardımıyla çırpın. Ayrı bir kapta yumurtalar ile yarım su bardağı şekeri çırpın. Daha sonra iki karışımı birleştirerek  harmanlayın. Karışımın içine, kırılmış kakaolu bisküvileri, ufalanmış cevizleri ve küçük parçalara kesilmiş sütlü çikolatayı ekleyin. Bu karışımı yüksek kenarlı cam bir tepsiye yayın. Üzerini streç film ile kaplayın ve bir gün buzlukta bekletin.
  • Çikolata sosu bir tencerede süt ile karıştırarak pişirip soğutun. Çikolata sos soğuduktan sonra buzlukta olan karışımın üzerine yayın. Yeniden üstünü streç film ile sarıp 1 gün daha buzlukta bekletin ve ertesi gün dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.