Pekmezli Kedibatmaz Tatlısı

Pekmezli Kedibatmaz Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pekmezli Kedibatmaz Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 2 çay bardağı pekmez
Pekmezli Kedibatmaz Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Orta boy bir tencereye suyu koyup tuzu ilave edin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynayınca mısır ununu azar azar, tahta kaşıkla sürekli karıştırarak ekleyin. Ateşi kısın ve sürekli karıştırmaya devam edin. Birkaç dakika sonra mısır unu hamur halini alacak. Bu şekilde biraz daha karıştırarak pişirin, ardından ocaktan alın.
  2. Pişen hamur henüz sıcakken üzerine ceviz içini ekleyip karıştırın. Kaşık yardımıyla helva gibi parçalara ayırıp servis tabağına alın. Üzerine pekmezi gezdirerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo