ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ PEKMEZLİ KEDİBATMAZ TATLISI

Pekmezli Kedibatmaz Tatlısı

Pekmezli kedibatmaz tatlısı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pekmezli Kedibatmaz Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 2 çay bardağı pekmez

Pekmezli Kedibatmaz Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Orta boy bir tencereye suyu koyup tuzu ilave edin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynayınca mısır ununu azar azar, tahta kaşıkla sürekli karıştırarak ekleyin. Ateşi kısın ve sürekli karıştırmaya devam edin. Birkaç dakika sonra mısır unu hamur halini alacak. Bu şekilde biraz daha karıştırarak pişirin, ardından ocaktan alın.
  • Pişen hamur henüz sıcakken üzerine ceviz içini ekleyip karıştırın. Kaşık yardımıyla helva gibi parçalara ayırıp servis tabağına alın. Üzerine pekmezi gezdirerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.