Ekşili Ispanak Başı

Ekşili Ispanak Başı
30 Ocak 2024

Adana mutfağının en lezzetli yemekleri arasında yer alan ekşili ıspanak başı, çorba olarak tüketilir. İçerisinde ıspanak, mercimek ve nohut gibi mineral bakımından zengin olan besinlere yer verilir. Kalp sağlığını olumlu yönde etkileyen bu besin, kötü kolesterolü de düşürür. Dama tıkanıklığı oluşma riskini de düşürür. Malzemeleriniz hazırsa Adana yöresinden ekşili ıspanak başı çorbası nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir birlikte görelim.

1 Porsiyon Ekşili Ispanak Başı Kaç Kaloridir?

1 porsiyon ekşili ıspanak başı, yaklaşık 133 kalori değerindedir.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Ekşili Ispanak Başı için

Malzemeler

  • 4 demet ıspanak kökü ve sapları
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 küçük kase haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 küçük kase haşlanmış nohut
  • 2 diş sarımsak
  • 1 küçük domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1.5-2 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 2-3 yemek kaşığı turunç veya limon suyu 

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 2 diş sarımsak (Dövülmüş)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Ekşili Ispanak Başı

Nasıl Yapılır

  1. Ispanak köklerini ve saplarını yıkayıp ayıklayın. İyice yıkayıp, sirkeli suda bekletin.
  2. Tereyağını ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye ekleyip, içine küçük doğranmış soğanı ve sarımsakları koyup, kavurun.
  3. Salçayı da ekleyip beraberce kavurduktan sonra içine haşlanmış mercimek, nohut ve baharatları ilave edin.
  4. Ispanak kökü ve saplarını da ilave edip kavurmaya devam edin. En son küçük doğranmış domatesi ve turunç veya limon suyunu da ekleyip biraz daha çevirin.
  5. Malzemelerin üzerini biraz geçecek şekilde et suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp pişirin.
  6. Zeytinyağını bir tavada ısıtın, dövülmüş sarımsak ile kuru naneyi ekleyip karıştırın ve pişen yemeğinizin üzerine gezdirip servis yapın. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Ekşili ıspanak başını, sebzeli bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce ıspanakları sirkeli suda bekletin. Ardından bol su ile durulayın.
  • Ispanakların vitaminini öldürmemek için, bıçak yerine elinizle parçalayın.
  • Nohutları ılık suda 30 dakika bekletinç Böylece daha kolay pişecektir.
  • Yemeğin aromasını arttırmak için et suyu yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
Yorumlar
avatar
[email protected] YORUM 29 Ocak 2024, 17:38
S. A Kalori değerini eklersiniz güzel olur
avatar
Lezzet Dergisi YORUM 30 Ocak 2024, 13:10
Merhaba, bir porsiyon ortalama 133 kaloridir.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo