ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ BOLU YÖRESEL YEMEKLERİ: BOLU MUTFAĞINDAN 14 MEŞHUR TARİF

BOLU YÖRESEL YEMEKLERİ: BOLU MUTFAĞINDAN 14 MEŞHUR TARİF

Bolu'nun yöresel yemekleri nelerdir? Bolu mutfağında hangi yemekler meşhur? İşte, Bolu mutfağından birbirinden farklı ve pratik 14 nefis tarif:
Bolu Yöresel Yemekleri: Bolu Mutfağından 14 Meşhur Tarif

Bolu Yöresel Yemekleri

  • Ovmaç çorbası
  • İmaret çorbası
  • Abant kebabı
  • Bolu kebabı
  • Bolu köftesi
  • Mengen pilavı
  • Paşa pilavı
  • Kaldırık dolması
  • Keşli cevizli erişte
  • Bakla çullaması
  • Kedi batmaz
  • Yedigöller kebabı
  • Kabaklı gözleme
  • Çantıklı pide
  • Patatesli köy ekmeği
  • Bolu mantısı
  • Çiğ börek
  • Kaşık atması
  • Saray helvası
  • Bolu çikolatası
  • Bolubeyi tatlısı


Doğanın en güzel manzaralarına sahip bir şehir olan Bolu, doğal güzelliklerinin yanı sıra mutfağıyla da ön plana çıkıyor. Batı Karadeniz'de yer alan Bolu, Mengen Aşçılık Okulu ve Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali ile adını dünyaya duyuran bir şehir. Birbirinden lezzetli yemeklerin dünyaya yayılmasını sağlayan Bolu, Türk mutfağında da özel bir yere sahip. 'Bolu'nun meşhur yemekleri nelerdir? Bolu'nun yöresel yemekleri hangileridir?' sorularını sizler için cevapladık. İşte, Bolu mutfağından 14 nefis tarif:



Bolu mutfağından sıcak bir başlangıç yapmak isteyenler için ilk önerimiz ovmaç çorbası. Salça ve hamur parçaları ile hazırlanan bu çorba, ana yemeklerden önce servis ediliyor.



Ana malzemeleri süt ve pirinç olan imaret çorbası, Osmanlı'dan miras kalan bir lezzet. Sabahları ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasıyla bilinen imaret çorbası, hem lezzetli, hem de kolay bir şekilde hazırlanıyor.



Mantı denildiğinde aklımıza ilk gelen Kayseri mantısı olsa da, Bolu mantısının yeri ayrıdır. İç harcında mantar kullanılan Bolu mantısı, yoğurt ve sos eşliğinde sunulur.



Patlıcan, kuşbaşı et ve mantar ile hazırlanan Bolu kebabı, yörenin en sevilen ana yemeklerinden biridir. Meşhur Bolu kebabı, ortalama 45-50 dakikada hazırlanır.



Bolu köftesi, sarımsaklı, kıyma ve mengen peyniri ile hazırlanır. 1 gece dinlendirilen köfte harcı, ızgarada pişirildikten sonra bol soğanla birlikte servis edilir.



Bolu'nun meşhur yemeklerinden biri olan Abant kebabı, kızarmış ekmek ve patlıcan ile hazırlanır. Közlenen patlıcanlar etli harç ile doldurulduktan sonra pişirilir. Bolu da bulunan restoranların hemen hemen hepsinde Abant kebabına rastlayabilirsiniz.



Bolu'nun yöresel yemekleri arasında önemli bir yere sahip olan mengen pilavı, kuşbaşı et ve mantar ile hazırlanır. İsteğe göre dolmalık fıstık, badem ve ceviz konularak tatlandırılabilir.