ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KİBE (İŞKEMBE DOLMASI)

Kibe (İşkembe Dolması)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kibe (İşkembe Dolması) Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kuzu işkembe
  • 150 gr kıyma
  • 1~1.5 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 2 soğan
  • 2~3 tane karabiber
  • 60 gr tereyağı
  • 3~4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Maydanoz
  • Kimyon
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Kırmızı pul biber

Kibe (İşkembe Dolması) Nasıl Yapılır?

  • İşkembeyi sirkeli suda birkaç saat bekletip yıkayın. El büyüklüğünde parçalar kesin. Soğanın bir tanesini küçük doğrayıp kıymaya karıştırın.
  • Yıkanmış bulgur, 1 yemek kaşığı salça, rendelenmiş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, nane, yenibahar, kimyon ve pul biberi ekleyip karıştırın.
  • Hazırladığınız bulgurlu harçtan 1 yemek kaşığı kadar işkembelerin içine yerleştirin ve bohça şeklinde büzerek yorgan ipi ve iğnesi ile kenarlarından dikin.
  • Tereyağı ve zeytinyağını düdüklü tencereye alın ve ısıtın. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurun.
  • Tane karabiberleri ve dolmaları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin.
  • Tuz serpiştirin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatarak dolmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!