ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KİBE (İŞKEMBE DOLMASI)

KİBE (İŞKEMBE DOLMASI)

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kibe (İşkembe dolması) tarifi için malzemeler
  • 1 kuzu işkembe
  • 150 gr kıyma
  • 1~1.5 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 2 soğan
  • 2~3 tane karabiber
  • 60 gr tereyağı
  • 3~4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Maydanoz
  • Kimyon
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Kırmızı pul biber
Kibe (İşkembe dolması) Nasıl Yapılır

İşkembeyi sirkeli suda birkaç saat bekletip yıkayın. El büyüklüğünde parçalar kesin. Soğanın bir tanesini küçük doğrayıp kıymaya karıştırın. Yıkanmış bulgur, 1 yemek kaşığı salça, rendelenmiş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, nane, yenibahar, kimyon ve pul biberi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız bulgurlu harçtan 1 yemek kaşığı kadar işkembelerin içine yerleştirin ve bohça şeklinde büzerek yorgan ipi ve iğnesi ile kenarlarından dikin. Tereyağı ve zeytinyağını düdüklü tencereye alın ve ısıtın. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurun. Tane karabiberleri ve dolmaları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin. Tuz serpiştirin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatarak dolmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.