Kibe (İşkembe Dolması)

Kibe (İşkembe Dolması)
14 Ekim 2021

İşkembe, genellikle çorbası ile bilinen bir yemek olsada dolması da oldukça lezzetlidir. Lezzetinin yanı sıra sağlık deposu olan bu işkembe dolması tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif bir lezzet için işkembe çorbası tarifine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kibe (İşkembe Dolması) için

Malzemeler

  • 1 kuzu işkembe
  • 150 gr kıyma
  • 1~1.5 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 soğan
  • 2~3 tane karabiber
  • 60 gr tereyağı
  • 3~4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Maydanoz
  • Kimyon
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Kırmızı pul biber
Kibe (İşkembe Dolması)

Nasıl Yapılır

  1. İşkembeyi sirkeli suda birkaç saat bekletip yıkayın. El büyüklüğünde dikdörtgen parçalar kesin.
  2. Soğanın bir tanesini küçük doğrayıp kıymaya karıştırın.
  3. Yıkanmış bulgur, 1 yemek kaşığı salça, rendelenmiş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, nane, yenibahar, kimyon ve pul biberi ekleyip karıştırın.
  4. İşkembeyi ikiye katlayın ve 3 tarafını iğne ve iplikle dikin. 
  5. Kalan boşluktan kaşık yardımı ile harç koyun. 
  6. Tereyağı ve zeytinyağını düdüklü tencereye alın ve ısıtın. Salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurun.
  7. Tane karabiberleri ve dolmaları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin.
  8. Tuz serpiştirin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatarak dolmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun. 

Kibe Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  1. İşkembeleri kasaptan temizlenmiş olarak temin edebilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo