ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ MUMBAR

Mumbar

Bağırsak ve iç harç ile hazırlanan mumbar dolması, Adana ile özdeşleşmiştir. Fakat Batman ve Siirt yörelerinde de rağbet gören bir yemektir. Hazırsanız, Siirt usulü mumbar nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

15 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mumbar Tarifi İçin malzemeler

  • 1 mumbarlık bağırsak
  • 1.5 su bardağı bulgur
  • 4-5 soğan
  • 200 gr ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 200 gr biber salçası
  • 2 litre su
  • 1 çay kaşığı tuz

Mumbar Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ince ince doğrayın. Derin bir kapta bulgur, soğan, ceviz içi, tuz, karabiber, sıvıyağ ve salçayı karıştırın.
  • Bağırsağı temizleyip yıkayın ve kuruması için bekletin. Tamamen kuruduktan sonra hafif ıslatıp içini hazırladığınız harçla doldurun.
  • Tencereye yerleştirip suyu ilave edin. Kaynayınca ateşi kısıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!