Mumbar

Kaç
Kişilik
15 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
55 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Mumbar tarifi için malzemeler
- 1 mumbarlık bağırsak 1.5 su bardağı bulgur 4-5 soğan 200 gr ceviz içi 1 tatlı kaşığı karabiber Yarım su bardağı sıvıyağ 200 gr biber salçası 2 litre su 1 çay kaşığı tuz
Mumbar Nasıl Yapılır
Soğanı ince ince doğrayın. Derin bir kapta bulgur, soğan, ceviz içi, tuz, karabiber, sıvıyağ ve salçayı karıştırın.
Bağırsağı temizleyip yıkayın ve kuruması için bekletin. Tamamen kuruduktan sonra hafif ıslatıp içini hazırladığınız harçla doldurun. Tencereye yerleştirip suyu ilave edin. Kaynayınca ateşi kısıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Bağırsağı temizleyip yıkayın ve kuruması için bekletin. Tamamen kuruduktan sonra hafif ıslatıp içini hazırladığınız harçla doldurun. Tencereye yerleştirip suyu ilave edin. Kaynayınca ateşi kısıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!