ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER MUMBAR

Mumbar

Kaç
Kişilik

15 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mumbar tarifi için malzemeler

  • 1 mumbarlık bağırsak 1.5 su bardağı bulgur 4-5 soğan 200 gr ceviz içi 1 tatlı kaşığı karabiber Yarım su bardağı sıvıyağ 200 gr biber salçası 2 litre su 1 çay kaşığı tuz

Mumbar Nasıl Yapılır

Soğanı ince ince doğrayın. Derin bir kapta bulgur, soğan, ceviz içi, tuz, karabiber, sıvıyağ ve salçayı karıştırın.

Bağırsağı temizleyip yıkayın ve kuruması için bekletin. Tamamen kuruduktan sonra hafif ıslatıp içini hazırladığınız harçla doldurun. Tencereye yerleştirip suyu ilave edin. Kaynayınca ateşi kısıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.