ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ BİCİ BİCİ

Bici Bici

Bici bici

Akdeniz sıcaklarını bilmeyen yoktur. Özellikle de Adana'da bu sıcaklardan kurtulmak ve ferahlamak için, bici biciye duyulan ilgi büyüktür. Mahalle aralarında, parklarda ve ana caddelerde sık sık rastlayabileceğiniz bici bici, seyyar tezgahlarda satılır. Ana malzemeleri su ve nişastayla yapılan muhallebidir. İsteğe göre muz, çilek gibi meyveler kullanılır. Meyve ilave edildiğinde 'karsambaç' ismiyle de bilinir. Muhallebisi kaşık kaşık yenen bici bicinin suyu da pipetle içiliyor. Adanalı seyyar satıcılarınkini aratmayacak bici bici tarifini sizler için derledik. Malzemeler hazırsa, bici bici yapımı için detaylara geçebiliriz.

Adana mutfağından karakuş tatlısı ve taş kadayıf tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bici Bici Tarifi İçin malzemeler

Muhallebi için:

  • 1 litre su 
  • 6 yemek kaşığı nişasta (buğday/mısır)

Şerbeti için:

  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı gül suyu
  • 1 damla kırmızı gıda boyası

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı rendelenmiş buz
  • 1 adet büyük boy muz/5-6 adet çilek

Bici Bici Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için; su ve nişastayı bir tencerenin içerisine alın.
  • Çırpma teliyle ikisini karıştırın ve pişirin. Kıvamı katılaşmaya başladığında ocaktan alın.
  • Muhallebiyi fırın tepsisine veya borcama dökerek buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
  • Şerbeti için; Pudra şekeri, gıda boyası ve gül suyunu bir kabın içerisine alarak karıştırın. Karışımı buzdolabında soğutun.
  • Muhallebileri dinlendirdikten sonra küp küp kesin.
  • Servis kaselerine önce küp şeklindeki muhallebileri yerleştirin.
  • Üzerinde hazırladığınız şerbeti gezdirin. 
  • Hazırladığınız tatlının üzerine buz parçaları ve pudra şekeri serpiştirin.
  • Daha sonra muz ve çilek dilimleri ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Bici Bici Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Muhallebiyi pişirirken güzelce karıştırmaya özen gösterin, topaklanma oluşmasın.
  • Muhallebi dolapta bekledikçe katılaşacaktır. Ancak pişme aşamasında yeterince koyulaşmadıysa, bir miktar daha nişasta ekleyebilirsiniz.
  • Gıda boyası kullanmak istemiyorsanız şerbeti boyasız hazırlayabilir ya da az miktarda lohusa şekeri ilave edebilirsiniz.
  • Lohusa şekeri kullanacaksanız, şekeri önce suyun içinde eritmeniz gerekir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!