ANASAYFA TARİFLER AKDENİZ YEMEKLERİ ADANA USULÜ AVGAN PİLAVI

Adana Usulü Avgan Pilavı

Geleneksel Türk Mutfağı’nda pirinç özel bir yere sahiptir. Akdeniz bölge mutfağında yapılan pilavlar tüm Anadolu’da olduğu gibi burada da çok sevilir. Hazırsanız, avgan pilavı tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Adana Usulü Avgan Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg parça et
  • 2 soğan
  • 250 ml ayçiçeği yağı
  • 500 gr baldo pirinç
  • Sıcak su
  • 1 kg havuç
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • Tuz

Adana Usulü Avgan Pilavı Nasıl Yapılır?

Küçük parçalar şeklinde doğranmış eti ve kıyılmış soğanı tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Kıyılmış havuç ve bol suyla yıkanmış pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Tuzla tatlandırın. Yenibahar ekleyip pirincin üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip bir kez karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp ateşi kısın. Kısık ateşte pilav suyu çekene kadar pişirin. 10 dakika demlendirip servis yapın.



Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!