ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU AKDENİZ YEMEKLERİ ADANA USULÜ AVGAN PİLAVI

ADANA USULÜ AVGAN PİLAVI

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Adana usulü avgan pilavı tarifi için malzemeler
  • 1 kg parça et
  • 2 soğan
  • 250 ml ayçiçeği yağı
  • 500 gr baldo pirinç
  • Sıcak su
  • 1 kg havuç
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • Tuz
Adana usulü avgan pilavı hazırlanışı

Küçük parçalar şeklinde doğranmış eti ve kıyılmış soğanı tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Kıyılmış havuç ve bol suyla yıkanmış pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Tuzla tatlandırın. Yenibahar ekleyip pirincin üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip bir kez karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp ateşi kısın. Kısık ateşte pilav suyu çekene kadar pişirin. 10 dakika demlendirip servis yapın.

Geleneksel Türk Mutfağı’nda pirinç özel bir yere sahiptir. Akdeniz bölge mutfağında yapılan pilavlar tüm Anadolu’da olduğu gibi burada da çok sevilir.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!