ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ YÜKSÜK ÇORBASI

Yüksük Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yüksük Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 8 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 limonun suyu

Hamur için

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tutam tuz

İç harcı

  • 250 gr kıyma
  • 1 soğan
  • Karabiber

Yüksük Çorbası Nasıl Yapılır?

    

  • Nohudu akşamdan ıslatın. Haşlayıp suyunu süzün. Kıyma, kıyılmış soğan ve karabiberi karıştırıp iç harcı hazırlayın.
  • Hamur için unu tuz ile birlikte hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve suyu ekleyin.
  • Pürüzsüz ve sert bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Bezelere ayırıp üzerini temiz bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin.
  • Bezeleri mantı hamuru inceliğinde açıp 1.5 santim büyüklüğünde kareler kesin.
  • Her bir karenin ortasına iç harçtan yerleştirip çapraz köşelerinden birleştirip üçgen şeklinde kapatın. Diğer iki ucu parmağınız etrafında birleştirip yüzük şeklinde hazırlayın.
  • Büyük bir tencerede et suyunu kaynatın. Haşlanmış nohutları ve hamurları ilave edin. Hamurlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Margarini eritip salça ve naneyi kavurun ve kaynayan çorbaya ilave edin. Limon suyunu döküp bir iki taşım daha kaynatın. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!