ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ YÜKSÜK ÇORBASI

Yüksük Çorbası

Nohut, hamur ve kıyma ile hazırlanan yüksük çorbası, Adana mutfağına özgü bir lezzettir. Başlangıç menülerinde yer verilen bu çorba, Adana'nın yanı sıra Antep ve Şanlıurfa yörelerinde de çok sevilir. Peki, yüksük çorbası nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, videolu anlatımıyla yüksük çorbası tarifine geçebiliriz.

Yüksük Çorbasının Yanına Ne Gider?

Yüksük çorbasını, fırında tavuk, zeytinyağlı bamya veya yunan salatası ile birlikte sunabilirsiniz.

Yöresel lezzetler arasında yer alan beyran çorbası ve işkembe çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yüksük Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 8 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 limonun suyu

Hamur için

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tutam tuz

İç harcı

  • 250 gr kıyma
  • 1 soğan
  • Karabiber

Yüksük Çorbası Nasıl Yapılır?

    

  • Nohudu akşamdan ıslatın. Haşlayıp suyunu süzün. Kıyma, kıyılmış soğan ve karabiberi karıştırıp iç harcı hazırlayın.
  • Hamur için unu tuz ile birlikte hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve suyu ekleyin.
  • Pürüzsüz ve sert bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Bezelere ayırıp üzerini temiz bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin.
  • Bezeleri mantı hamuru inceliğinde açıp 1.5 santim büyüklüğünde kareler kesin.
  • Her bir karenin ortasına iç harçtan yerleştirip çapraz köşelerinden birleştirip üçgen şeklinde kapatın. Diğer iki ucu parmağınız etrafında birleştirip yüzük şeklinde hazırlayın.
  • Büyük bir tencerede et suyunu kaynatın. Haşlanmış nohutları ve hamurları ilave edin. Hamurlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Margarini eritip salça ve naneyi kavurun ve kaynayan çorbaya ilave edin. Limon suyunu döküp bir iki taşım daha kaynatın. Sıcak servis yapın.

Yüksük Çorbası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Nohudu geceden ıslatırken içerisine az miktarda süt koymanız nohudun suyu çabuk çekmesini sağlayarak kısa sürede pişmesini sağlayacaktır.
  • Nohudun fazlasını derin dondurucuda saklayarak farklı yemeklerde ve daha sonra kullanabilirsiniz. 
  • Çorbanızı daha pratik hazırlamak isterseniz hazır mantı da kullanabilirsiniz.
  • Çorbayı yaparken önceden kaynatılmış et suyu kullanmanız çorbanızı daha da lezzetlendirecektir. 
  • Et suyu içerisine çeşitli sebzeler atarsanız daha da lezzetli bir su elde edersiniz. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!