Kamhi Çorbası

Kamhi Çorbası
07 Mart 2023

Kamhi çorbası Adana'da hayır çorbası adıyla da bilinir. Doyurucu içeriği ile hayırseverlerin büyük kazanlarla yaptığı ve ihtiyaç sahiplerine dağıttığı bu çorba oldukça lezzetli. Tarif için malzemeleriniz ve siz hazırsanız, içinizi ısıtacak kamhi çorbasının detayları aşağıda. 

Eskişehir mutfağından sorpa çorbası ve Samsun mutfağından haluçka çorbası tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Kamhi Çorbası için

Malzemeler

  • 500 gr dövme bulgur
  • 300 gr gerdan eti 
  • 120 gr nohut
  • 2 kaşık tereyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber
Kamhi Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. 12 saat önce nohut ve dövme bulgur suda bekletilir. 
  2. Nohut ve dövme bulgur tuzlu suda haşlanır. 
  3. Gerdan eti kuşbaşı doğranır ve çorbanın içine eklenir.
  4. Su ihtiyacına göre su eklemesi yapılır. Kıvam alana kadar tahta kaşıkla karıştırılır.
  5. Kıvam aldığında ocağın altı kapatılır. 
  6. Tereyağında baharatlar kızdırılır. Çorbanın üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo