ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ KAMHİ ÇORBASI

Kamhi Çorbası

Kamhi Çorbası

Kamhi çorbası Adana'da hayır çorbası adıyla da bilinir. Doyurucu içeriği ile hayırseverlerin büyük kazanlarla yaptığı ve ihtiyaç sahiplerine dağıttığı bu çorba oldukça lezzetli. Tarif için malzemeleriniz ve siz hazırsanız, içinizi ısıtacak kamhi çorbasının detayları aşağıda. 

Eskişehir mutfağından sorpa çorbası ve Samsun mutfağından haluçka çorbası tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kamhi Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr dövme bulgur
  • 300 gr gerdan eti 
  • 120 gr nohut
  • 2 kaşık tereyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber

Kamhi Çorbası Nasıl Yapılır?

  • 12 saat önce nohut ve dövme bulgur suda bekletilir. 
  • Nohut ve dövme bulgur tuzlu suda haşlanır. 
  • Gerdan eti kuşbaşı doğranır ve çorbanın içine eklenir.
  • Su ihtiyacına göre su eklemesi yapılır. Kıvam alana kadar tahta kaşıkla karıştırılır.
  • Kıvam aldığında ocağın altı kapatılır. 
  • Tereyağında baharatlar kızdırılır. Çorbanın üzerine dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!