ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ LİMONLU CİĞER KAVURMA

Limonlu ciğer kavurma

Limonlu ciğer kavurma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limonlu ciğer kavurma tarifi için malzemeler

  • 500 g kuzu ciğer
  • 1 adet büyük boy soğan (İnce kıyılmış)
  • 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 1 adet kırmızı acı biber (İnce doğranmış)
  • 1 adet tatlı kıl biber (İnce doğranmış)
  • 3 domates (Küp doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, sumak
  • 1 küçük kase kıyılmış maydanoz, nane, dereotu karışımı
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Limonlu ciğer kavurma Nasıl Yapılır

  • Ciğerleri tavla zarı şeklinde doğrayın. Zeytinyağını ısıtıp, çok ince kıyılmış soğanı yumuşayana kadar kavurun. Üzerine ince kıyılmış sarımsakları, limon suyunu ve ciğeri ekleyin. Birkaç dakika kavurun.
  • Domatesleri, biberleri, tuzu ve baharatları ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekene dek pişirin. Ciğeri ocaktan alın. Kıyılmış yeşillikleri ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Hemen servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.