Mantı Tarifleri
Türkiye'de mantı denilince akla ilk olarak Kayseri mantısı gelse de, her yörenin kendine has mantı çeşitleri mevcuttur. Bununla birlikte Rusya, İtalya, Japonya ve Yunanistan gibi bir çok ülkede farklı çeşitleriyle sunulan mantı, evrensel bir lezzet haline gelse de, sunumunda yoğurt ve sos kullanımı aynıdır. Dondurulabilir olma özelliği sayesinde uzun süre bozulmadan kolayca saklayabilirsiniz. Mantı tarifi kullanılan malzeme çeşitlerine göre değişiklik gösterse de genellikle un, su, yumurta ve kıyma en temel malzemelerindendir. Tatar kültüründen kalan ve günümüze kadar ulaşan mantı, küçük püf noktalarıyla pratik ve kolay bir şekilde hazırlanabilir. Mantı nasıl yapılır ve nasıl sunulur diye merak edenler için birbirinden farklı ve en popüler mantı çeşitleri Lezzet'te!
Koza Mantı

Azerbaycan Mantısı

Pancarlı Mantı

Gürze Mantısı

Tavuklu Siron

Karides Wonton

Avunya Mantısı

Şeker Mantı

Kıymalı Kabak Mantısı

Jiaozi (Çin Mantısı)

Dim Sum

Balkabaklı Ve Lorlu Ravioli

Yanık Mantı

Orijinal Boşnak Mantısı

Tepsi Mantısı

Boşnak Mantısı

Peravu Mantı

Gürze
