ANASAYFA TARİFLER HAMUR İŞİ TARİFLERİ MANTI TARİFLERİ

Mantı Tarifleri

Türkiye'de mantı denilince akla ilk olarak Kayseri mantısı gelse de, her yörenin kendine has  mantı çeşitleri mevcuttur. Bununla birlikte Rusya, İtalya, Japonya ve Yunanistan gibi bir çok ülkede farklı çeşitleriyle sunulan mantı, evrensel bir lezzet haline gelse de, sunumunda yoğurt ve sos kullanımı aynıdır. Dondurulabilir olma özelliği sayesinde uzun süre bozulmadan kolayca saklayabilirsiniz. Mantı tarifi kullanılan malzeme çeşitlerine göre değişiklik gösterse de genellikle un, su, yumurta ve kıyma en temel malzemelerindendir. Tatar kültüründen kalan ve günümüze kadar ulaşan mantı, küçük püf noktalarıyla pratik ve kolay bir şekilde hazırlanabilir. Mantı nasıl yapılır ve nasıl sunulur diye merak edenler için birbirinden farklı ve en popüler mantı çeşitleri Lezzet'te!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.