ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ADANA KEBAP

Adana Kebap

Adana Kebap

Ülkemizde kebap denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri olan Adana kebap, ocakbaşının da en çok aranan tarifidir. Mangalda, piknikte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarifimiz var. İki farklı kıyma ile hazırlanan adana kebabı, ister sade, ister pilav ile birlikte, isterseniz de lavaşa sararak yiyebilirsiniz. Peki, evde adana kebap nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, ev yapımı adana kebap tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak orman kebabı ve tavuk kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Adana Kebap Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gram kuzu kıyma
  • 350 gram dana kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanları küp küp doğrayın. Soğanların suyunu süzdükten sonra geniş bir kap içerisine alın.
  • Sarımsakları ezdikten sonra soğanlar ile karıştırın.
  • Bu esnada dana ve kuzu kıymasını birbirine karıştırın ve soğanlara ekleyerek harmanlayın.
  • Pul biber, acı biber salçası ve karabiberi ekleyerek malzemelerin özdeşleşmesi için karıştırın.
  • Kıymanın üzerine sıvı yağ ekleyin. Maydanozları ince ince doğrayarak karışıma yedirin.
  • Hazırladığınız harcı streçleyin ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
  • Fırının ızgara telini tereyağı ile yağlayın. 200 dereceli fansız programa ayarlayın.
  • Yassı şişlerin üzerine eti sarın ve şekil verin.
  • Hazırladığınız şişleri ızgara teline dizin ve yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Adana kebabı, acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Adana Kebap Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Izgara telini yağlamak için, kasaptan kuyruk yağı da alabilirsiniz.
  • Izgara telinin yağlanması kebabın daha iyi pişmesini ve lezzetlenmesini sağlar.
  • Izgara telinin altındaki bölmeye bir fırın tepsisi koyun. Bu sayede etlerden akan yağı tepsiye toplayabilirsiniz.
  • Yemeği zenginleştirmek için ızgara teline domates, biber ve patlıcan dizebilirsiniz.
  • Etlerin pişmesine yakın üzerine lavaş koyarak ekmeğin ısınmasını sağlayabilirsiniz.

1 Porsiyon Adana Kebap Kaç Kalori?

  • Adana kebabın bir porsiyonu, yaklaşık 360 kaloridir. Protein değeri yüksektir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!