ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ADANA KEBAP

Adana Kebap

Adana Kebap

Ülkemizde kebap denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri olan Adana kebap, ocakbaşının da en çok aranan tarifidir. Adana kebabı, zırh adı verilen ve satıra benzeyen bir bıçak ile kıyılan et ile hazırlanan bir kebap çeşididir. Adana kebabını diğer kebaplardan ayıran en önemli özellik, yapımında kullanılan ettir. Kebap yapımında kullanılan et, doğal ortamda ve yaylalarda yetiştirilmiş erkek koyunlardan elde edilmiş olmalıdır. Üretim tekniği ve ustalık becerileri de bu kebaba lezzet veren diğer unsurlardandır. Adana kebap yapımında, kesinlikle dana eti kullanılmamalıdır. Ana malzemeleri kuzu eti, kuyruk yağı ve pul biberdir. Meşhur Adana kebabı, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenerek coğrafi işaret almıştır. Malzemeler hazırsa, ev yapımı gerçek adana kebap tarifi için detaylara geçebiliriz.

Adana Kebap Yanına Ne Gider?

Adana kebabı, sumaklı soğan salatasıiçli köfte, gavurdağı salata, tırnak pide veya fındık lahmacun eşliğinde sunabilirsiniz.

Alternatif olarak Urfa kebabı ve tavuk kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Adana Kebap Tarifi İçin malzemeler

  • 180 gram dinlendirilmiş yağlı kuzu eti
  • 1 adet kapya biber
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet domates
  • 2 adet köy biberi
  • 1,5 santimetre eninde kebap şişleri

Adana Kebap Nasıl Yapılır?

  • Dinlendirilmiş kuzu etine tuz ilave edilerek zırhta çekilir.
  • Yine Zırhta çekilmiş kapya biber ve kırmızı toz biberi eklenerek yoğurulur.
  • Hazır olan kıyma karışımından avuç içini dolduracak kadar parçalar alıp şişe tutturulur.
  • Ele yapışmaması için ara sıra avuç ıslatılır, şişteki kıymanın her yeri aynı kalınlıkta olmalıdır.
  • Dış rengi koyuya dönene kadar ama kurutmadan pişirilir. Közlenmiş domates ve közlenmiş köy biberi ile servis edilir.

Adana Kebap Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Adana kıymasını kasaptan alırken kalın aynadan çekilmiş kıyma olmasına dikkat edin
  • Kebapları şişlere takarken uçlarını sıkıştırmanız kebapların dökülmesini önleyecektir.
  • Adana kebap yapmak için, 1 kilo kıyma için 300-350 gr kuyruk yağı koymalısınız.
  • Pişirirken kebapların kurumamasına ve sulu kalmasına özen göstererek pişirmek kebaplarınızın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. 
  • Izgara telini yağlamak için, kasaptan kuyruk yağı da alabilirsiniz.
  • Izgara telinin yağlanması kebabın daha iyi pişmesini ve lezzetlenmesini sağlar.
  • Izgara telinin altındaki bölmeye bir fırın tepsisi koyun. Bu sayede etlerden akan yağı tepsiye toplayabilirsiniz.
  • Yemeği zenginleştirmek için ızgara teline domates, biber ve patlıcan dizebilirsiniz.
  • Etlerin pişmesine yakın üzerine lavaş koyarak ekmeğin ısınmasını sağlayabilirsiniz. 

1 Porsiyon Adana Kebap Kaç Kalori?

  • Adana kebabın bir porsiyonu, yaklaşık 360 kaloridir. Protein değeri yüksektir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!