ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ FISTIKLI KEBAP

Fıstıklı Kebap

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fıstıklı Kebap Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 100 g kuzu döş kıyma
  • 100 g dana döş kıyma
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2~3 yemek kaşığı kaynar su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 küçük şiş

Servis için

  • 2 kırmızı soğan
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 lavaş ekmeği

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı iri çekilmiş Antep fıstığı

Fıstıklı Kebap Nasıl Yapılır?

  • Kıymaları geniş bir kaba alıp üzerine, Antep fıstığı, rendelediğiniz soğan, sarımsak, su, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun.
  • Harçtan bir avuç dolusu alın ve aşağı doğru sıkarak şiş boyunca yayın. Zeytinyağını döküm bir tavada ısıtıp şişe dizdiğiniz kebapları kızartın.
  • Servis için soğanları ince piyazlık doğrayıp bir kaseye alın. Üzerine nar ekşisi gezdirip sumak serpin ve karıştırın.
  • Lavaş ekmeklerini yapışmaz yüzeyli bir tavada ısıtıp bir servis tabağına alın. Üzerine sırasıyla soğanlar ve kebapları şişleri ile beraber yerleştirin.
  • İri çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!