Fıstıklı Kebap

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Fıstıklı Kebap Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 100 g kuzu döş kıyma
- 100 g dana döş kıyma
- 1 çay bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı
- 1 soğan
- 1 diş sarımsak
- 2~3 yemek kaşığı kaynar su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 küçük şiş
Servis için
- 2 kırmızı soğan
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 lavaş ekmeği
Üzeri için
- 1 yemek kaşığı iri çekilmiş Antep fıstığı
Fıstıklı Kebap Nasıl Yapılır?
- Kıymaları geniş bir kaba alıp üzerine, Antep fıstığı, rendelediğiniz soğan, sarımsak, su, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun.
- Harçtan bir avuç dolusu alın ve aşağı doğru sıkarak şiş boyunca yayın. Zeytinyağını döküm bir tavada ısıtıp şişe dizdiğiniz kebapları kızartın.
- Servis için soğanları ince piyazlık doğrayıp bir kaseye alın. Üzerine nar ekşisi gezdirip sumak serpin ve karıştırın.
- Lavaş ekmeklerini yapışmaz yüzeyli bir tavada ısıtıp bir servis tabağına alın. Üzerine sırasıyla soğanlar ve kebapları şişleri ile beraber yerleştirin.
- İri çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR