ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER AZ MALZEME İLE HAZIRLAYABİLECEĞİNİZ 15 NEFİS TATLI

AZ MALZEME İLE HAZIRLAYABİLECEĞİNİZ 15 NEFİS TATLI

Sadece 6 ve daha az malzeme ile hazırlayabileceğiniz birbirinden kolay tatlıları sizler için derledik. İşte, az malzemeli 15 kolay tatlı tarifi:
Az Malzeme İle Hazırlayabileceğiniz 15 Nefis Tatlı

Az malzeme ile hazırlayabileceğiniz kolay tatlı tarifleri mi arıyorsunuz? O halde sizi böyle alalım. Tatlı hazırlarken çok malzeme kullanmak istemeyenler için 4-5 malzeme ile harikalar yaratabileceğiniz tatlıları sizler için derledik. Üstelik hepsi, oldukça kolay bir şekilde hazırlanıyor. İşte, az malzemeli kolay tatlı tarifleri;



10 dakika hazırlama, 20 dakika da pişirme süresi olan süt helvası, en kolay tariflerden biridir. Un, tereyağı ve süt birlikte kavrulduktan sonra güveçlere doldurulur. Güveç kapları fırına atıldıktan sonra geriye sadece bu lezzetin keyfini çıkartmak kalır.



Su ve irmik ile hazırlanan sütsüz irmik helvası, ortalama 25 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. İsteğe göre çikolatalı sos veya kaymak ile birlikte sunabilirsiniz.



Kuru incir ve süt ile hazırlanan incir uyutması tatlısı, hafifliği ile her zevke hitap eder. İsteğe göre cevizle birlikte süslenebilir.



Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilen bowl, isteğe göre meyve ve kuruyemişlerle birlikte hazırlanır. Yalnızca 4 malzeme kullanılan karamel bowl, 15 dakika gibi kısa bir sürede hazırlanır.



İngiliz mutfağına özgü bir tatlı olan crumble, genelde elma ve kayısı gibi meyvelerle hazırlanır. Yapımında 5 malzeme kullanılan kayısı crumble, ortalama 110 kaloridir. Diyet listeleri için uygundur.



Kütahya'nın yöresel lezzetleri arasında yer alan ve market raflarında sık sık karşımıza çıkan çekme helva, sanıldığının aksine oldukça kolay bir şekilde hazırlanır. Çekme helvayı 3 malzeme ile 20 dakika gibi bir sürede hazırlayarak sunabilirsiniz.



İtalyan mutfağının en eşsiz lezzetlerinden biri olan zabaglione, hem görünümü, hem de lezzeti ile muhallebiyi andırır. Hafif bir tatlı olduğu için, her öğünde tüketilebilir.



Cafe ve restoranlarda karşılaştığımız fondü, çikolatalı bir sos çeşididir. İtalya, İsviçre ve Fransız mutfağında çok sevilen çikolatalı fondü, meyve ve gofret batırılarak tüketilir.



Evde tamamen doğal bir şekilde kendi dondurmasını hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Bal, fıstık ezmesi ve muz ile hazırlanan bu dondurmayı çok beğeneceğinizden eminiz.