ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ YULAF EKMEĞİ

Yulaf Ekmeği

Yulaf Ekmeği

Son yılların en popüler besinlerinden biri olan yulaf, yüksek oranda lif içerir. Bu sayede kilo verme sürecine destek olur. Özellikle diyet programlarında yer verilen yulaf, hem meyvelerle, hem de sütle birleştirilerek yenebilir. Ancak bu kez kahvaltı sofralarınızı zenginleştirecek bir tarifimiz var. Malzemeler hazırsa, yulaf ekmeği tarifine geçebiliriz.

Daha fazlası için yulaflı tarifler sayfamızı ziyaret edin.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yulaf Ekmeği Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı buğday unu
  • 2 su bardağı yulaf unu
  • 2 silme yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı ılık su (1 parmak eksik)

Yulaf Ekmeği Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kabın içerisine buğday unu, yulaf unu ve instant mayayı alarak karıştırın.
  • Ortasını havuz şeklinde açın. Ortadaki boşluğa tuz, şeker, su ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın.
  • Hamuru ortalama 10 dakika yoğurun. Ardından üzerini nemli bezle kapatın ve 1 saat mayalanması için bekleyin.
  • Daha sonra hamuru 5 dakika daha yoğurun ve iki eşit parçaya bölün.
  • Hamura ekmek şekli verin. Dilerseniz yuvarlak şekli de verebilirsiniz.
  • Fırın tepsisini unladıktan sonra ekmekleri tepsi içine alın ve 40 dakika daha bekletin.
  • Hamurun üzerine isteğe göre yulaf serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ortalama 30-40 (üzeri kızarıncaya kadar) dakika pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!