ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ YULAF EKMEĞİ

Yulaf Ekmeği

Yulaf Ekmeği

Son yılların en popüler besinlerinden biri olan yulaf, yüksek oranda lif içerir. Bu sayede kilo verme sürecine destek olur. Özellikle diyet programlarında yer verilen yulaf, hem meyvelerle, hem de sütle birleştirilerek yenebilir. Ancak bu kez kahvaltı sofralarınızı zenginleştirecek tarifimiz Deniz Orhun'dan geliyor. Malzemeler hazırsa, yulaf ekmeği tarifine geçebiliriz.

Daha fazlası için yulaflı tarifler sayfamızı ziyaret edin.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yulaf Ekmeği Tarifi İçin malzemeler

  • 225 g yulaf unu 
  • 300 g yoğurt 
  • 14 g kabartma tozu (Yaklaşık 1,5 paket)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker

Yulaf Ekmeği Nasıl Yapılır?

  • Yulaf kırması olarak elinizde varsa, yulafı mutfak robotunda un haline getirin.
  • Tüm malzemeleri koyarak karıştırın ve kalıbınıza dökerek önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 40 dakika pişirin. Üzerini yulaf kırması ile süsleyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!