ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ YULAFLI DEVİL’S FOOD CAKE

Yulaflı Devil’S Food Cake

Yulaflı Devil’s Food Cake

Deniz Orhun’dan nefis mi nefis yulaflı Devil’s Food Cake tarifi ile karşınızdayız. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu keki, çay veya kahvenin yanında afiyetle tüketebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Yulaflı devil's food cake tarifi için detaylara geçebiliriz.

Yulaf ekmeği tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yulaflı Devil’S Food Cake Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 su bardağı yulaf unu
  • 5 g karbonat (yarım paket)
  • 3 g kabartma tozu (Yaklaşık silme 1 çay kaşığı)
  • 1 tutam tuz
  • 4-5 damla limon suyu
  • 1 adet yumurta
  • 90 g tereyağı (Eritilmiş)
  • 150 g krema (Yaklaşık 3/4 paket krema)
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 2/3 su bardağı kakao
  • 1,5 avuç damla çikolata
  • 1 avuç kuru üzüm (Ilık suda beklemiş ve şişmiş)
  • 7-8 adet ceviz

Yulaflı Devil’S Food Cake Nasıl Yapılır?

  • Listede yer aldığı gibi; sırayla tereyağına kadar olan malzemeleri bir karıştırma kabına koyun ve karıştırın.
  • Tereyağını, kremayı kakao ve vanilya özütünü ekleyerek karıştırmaya devam edin. Mikser kullanmayın. Elektrikli olmayan el çırpıcısı ya da çatalla karıştırmanız yeterli.
  • Kuru üzümün suyunu süzün. Kesinlikle sulu bırakmayın. 
  • Damla çikolata, kuru üzüm ve cevizi ekleyerek kek hamuru ile kaplanana kadar karıştırın. (Böylece kuru üzüm, ceviz ve damla çikolatalar yanmayacaktır.)
  • Hazırladığınız karışımı paslanmaz çelik kek kalıbına aktarın ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirin. Kürdan ile pişip pişmediğini kontrol ederek fırından çıkarın.
  • Soğuduktan sonra üzerini streç filmle kapatarak saklayabilirsiniz.  Mümkünse bir gün boyunca dinlendirdikten sonra servis edin.

Yulaflı Devil's Food Cake Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Çocukların çok seveceği bir tarif, yumuşak ıslak kek kıvamlıdır.
  • Eğer yulaf unu yerine yulaf kırması varsa, mutfak robotunuzda un haline getirebilirsiniz.
  • Tereyağını çok eritmeyin. (Gözünüzün önüne krem peynirini getirin, çok karıştırdığınızda yumuşar ve hafif sulu olur. Tereyağınızı o kıvamda olacak şekilde eritin.)
  • Kuru üzümü şişmesi ve kekin dibine çökmemesi için hafif ılık suda bekletin.
  • Devil’s Food Cake orijinal tarifinde yulaf, ceviz, üzüm yoktur.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!