ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ÇİLEKLİ YOĞURTLU YULAF

Çilekli Yoğurtlu Yulaf

Çilekli yoğurtlu yulaf

Diyet menülerinde sık sık yer verilen yulafı, bu kez tahin ve çilek ile bir araya getirdik. Müşerref Kartaler’den çilekli yoğurtlu çıtır yulaf karışımı…

Not: 2-3 hafta kadar çıtırlığını koruyacak bu karışımı bitkisel veya hayvansal her türlü süt ve yoğurtla tüketebilirsiniz. Ayrıca kuruyemiş gibi tek başına da yiyebilirsiniz.

Yulaf severler için yulaf çikolatalı bar ve yulaflı tarifler sayfamızı buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çilekli Yoğurtlu Yulaf Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g çilek
  • 2 su bardağı yulaf
  • 1/2 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı fındık içi
  • 2 kaşık keten tohumu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 2 adet kare çikolata (Tercihen yüksek kakaolu ve küçük parçalara ayrılmış)

Çilekli Yoğurtlu Yulaf Nasıl Yapılır?

  • Keten tohumunu bir kaseye alın ve üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave ederek 30 dakika beklettikten sonra süzün.
  • Fındıkları iri kalacak şekilde mutfak robotunda 5-10 saniye çekin.
  • Çilekleri de mutfak robotunda püre haline getirin ve üzerine tahini ekleyip karıştırın.
  • Yulaf, fındık, tarçın ve keten tohumunu bir kapta karıştırdıktan sonra üzerine tahinli çilek püresini ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Tüm malzemeyi fırın kağıdı serili bir tepsiye yayın ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında, her 10 dakikada bir fırının kapağını açarak bir kaşık yardımıyla karıştırmak suretiyle 30 dakika pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve üzerine balı ilave ettikten sonra elinizle harmanlayın.
  • Tamamen soğuduktan sonra çikolata parçalarını ekleyin ve bir kavanozda muhafaza edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!