ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ YULAFLI KURABİYE

Yulaflı Kurabiye

Buğdaygiller familyasından olan yulafın ana vatanı Batı Asya ve Doğu Avrupa'dır. Türkiye'de en çok Marmara ve Ege Bölgesi'nde yetiştirilen bu besin, lif bakımından oldukça zengindir ve metabolizmayı rahatlatmasıyla bilinir. Özellikle kahvaltılık gevreklerin içerisinde sık sık kullanılır. Stres, depresyon ve uykusuzluğa iyi gelmesinin yanı sıra sinir sistemini olumlu yönde etkiler. Malzemeleriniz hazırsa, çat kapı gelen misafirlere sunabileceğiniz yulaflı diyet kurabiye tarifine başlayabiliriz.

Özel günlerde sunabileceğiniz aperitif kurabiye tarifleri arıyorsanız, taze meyvelerle hazırlanan elmalı kurabiye tarifine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

15 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yulaflı Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı yulaf
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 225 gr tereyağı
  • 2/3 su bardağı ufalanmış fındık

Yulaflı Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Yulaf, un, şeker ve doğranmış kuru kayısıyı bir kapta karıştırın. Fındıkları yanmaz tavada yağsız olarak kavurun.
  • Tereyağını tavada eritin. Yumurtayı kasede hafifçe çırpın. Yağı ve yumurtayı yulaflı karışıma ekleyin. Elinizle bütün malzemeler karışacak şekilde yoğurun.
  • Hamurdan büyük bir ceviz büyüklüğün de parçalar koparın. Avucunuzun içinde top yapın ve üzerine hafifçe bastırın.
  • Kurabiye hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısınmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Kurabiyeler soğuyunca hava almayan bir kapta saklayın.
  • Yulaflı kurabiyeyi, ev yapımı muzlu smoothie ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yulaflı Kurabiyenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce malzemeleri çıkartarak oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Kurabiye yapımında margarin yerine tereyağı kullanın.
  • Kullanacağınız katı malzemeleri eleyin, yumurta ve unu köpürene kadar çırpın.
  • Kurabiye harcının içerisine çok az miktarda sirke damlatın. Böylece ağızda dağılmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirin ve üzerini örtün.
  • Kurabiyelere şekil vermek için, elinizi soğuk suya batırın ve hamur parçalarını avuç içinde yuvarlayın.
  • Kullanacağınız yulafları ufalayarak küçük parçalar haline getirin.

1 Porsiyon Yulaflı Kurabiye Kaç Kaloridir?

Yulaflı kurabiyenin bir porsiyonu, yaklaşık 150 kaloridir. Yulafın lif değeri yüksek olduğu için bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, düşük kalorili mısır gevrekli kurabiye tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.