Ülkemizde en çok tüketilen meyvelerin başında elma gelir. Hem lezzeti, hem ekonomik olması, hem de faydaları ile elma mutfaklardan eksik olmaması gereken bir besindir. Kırmızı, sarı ve yeşil çeşitleriyle sunulan elma, sade bir şekilde tüketilebilir. Aynı zamanda tatlı tariflerinde, çorba yapımında, salatalarda ve sirkelerde de kullanılır. Elmayla hangi tatlıları yapabilirim diye merak edenler için, birbirinden lezzetli tarifleri bir araya getirdik. Listede verdiğimiz tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına elmalı tarifler sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İşte, farklı ve nefis elmalı tatlı tarifleri;
Listemize okurlarımız tarafından en sevilen tarifle başlıyoruz. İç harcı elma püresi ile doldurulan elmalı kurabiye, ortalama 45 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. Sunum için, üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.
Elma denildiğinde ilk akla gelen tariflerden biri de tarttır. Tart hamuru elma, ceviz ve kuru üzümlü harç ile doldurulur. Üst kısımlar kafes şeklinde kapatılır ve fırına atılır. Geriye sadece afiyetle yemesi kalır.
Yemek kitabı yazarı Jale Balcı'dan elma, yulaf ve tarçın ile hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif. Dondurma veya meyveli sos eşliğinde servis edebilirsiniz.
Çay sohbetlerine çok yakışacak bir diğer tarifimiz ise galette. Çıtır bir hamurla sunulan galetta, çilek, elma ve bademle zenginleştirilir.
Elmalı iç harç, kurabiye, yulaf ve bal ile hazırlanan elmalı kup, küçük porsiyonlar halinde sunulur. Hazırlaması ortalama 30-40 dakikadır. Dilerseniz, meyve parçaları ile süsleyebilirsiniz.
Klasik irmik helvasından sıkılanlar için nefis bir önerimiz var. Fırında pişirilen elma dilimlerini, irmik helvası ile birleştirdik. Lezzetini arttırmak için kaymakla birlikte servis edebilirsiniz.
Ufalanmış yulaf ile hazırlanan elmalı crumble, İngiliz mutfağına özgü bir tatlıdır. Yapımında karanfil, tarçın ve badem kullanabilirsiniz. Dilerseniz, düşük kalorili fit elmalı crumble tarifini de deneyebilirsiniz.
Okurumuzdan gelen poşe elma tatlısı, hem hafif, hem de pratik tatlı arayanların favorisi olacak. Bütün bir halde sunulan poşe elmaları, kaymak ve ceviz ile süslemeyi unutmayın.