Yulaf Tabanlı Pizza

Yulaf Tabanlı Pizza
19 Aralık 2023

@dilhunskitchen Dilhun Samancı'dan pizzayı çok sevip fit alternatif arayanlar için bol malzemeli çok lezzetli bir pizza tarifimiz var. Bu kez pizzayı yulaf unu ile hazırlayarak düşük kalorili bir tarif deniyoruz. Hazırladığınız pizzayı domates, sosis, salam, mantar gibi farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, yulaf tabanlı pizza yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Kolay pizza hamuru tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Evde pizza nasıl yapılır diye merak edenler için, okuyucularımız tarafından çok sevilen ev yapımı 8 pizza tarifi listemizi de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 13 Kişi Kaydetti
Yulaf Tabanlı Pizza için

Malzemeler

Taban için:

  • 1.5 su bardağı yulaf unu (yulaf ezmesini robottan geçirdim)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Sosu için:

  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı domates + biber salçası
  • 1 adet soğan (püre halinde)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Üst malzemeler:

  • (dilediğiniz gibi eklemeler yapabilirsiniz)
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Sucuk
  • Mısır
  • Siyah zeytin
  • Kabak
  • Yeşil biber (dolmalık biberi halka halka kestim)
  • Rendelenmiş mozarella
Yulaf Tabanlı Pizza

Nasıl Yapılır

  1. Tabanı için tüm malzemeleri yoğurun. Hamur dağılırsa kıvamına göre su eklemesi yapılabilir siniz (biraz sert olması gerekiyor). Hamuru fırın tepsisine alın ve elle şekil verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
  2. Sosu için tüm malzemeleri karıştırın ve orta ateşte pişirin.
  3. Yulaf tabanını fırından alıp üzerine sosu sürülür ve tek tek malzemeler dizilir. Son olarak rendelenmiş mozarella peynirini serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler eriyene kadar pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo