Yulaf Lapası

30 Mayıs 2025 tarihinde güncellendi.
Yulaf Lapası

Kahvaltıya besleyici ve doyurucu bir öğün arıyorsanız 5 dakikaya hazırlayabileceğiniz yulaf lapası tarifi...

Daha fazlası için yulaflı tarifler sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Yulaf Lapası için

Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı yulaf
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzerini süslemek için:

  • Muz
Yulaf Lapası

Nasıl Yapılır

  1. Süt ve yulafı bir tencereye alıp kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Tarçın veya kakao ekleyip karıştırın.
  3. Yulaflar sütü çekip koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıyoruz.
  4. 5 dakika ılınması için bekleyin. 
  5. Muz veya dilediğiniz meyvelerle süsleyip afiyetle yiyin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo