Yulaflı Tavşan

Yulaflı Tavşan
05 Haziran 2024

Bal, çikolata ve meyvelerle süslenmiş yulaflı tavşan tabağını evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? 

Dilerseniz, patates surat tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif: Pelin Bozkurt Bilgiç
Fotoğraflar: Sezer Alçınkaya

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yulaflı Tavşan için

Malzemeler

  • Yarım bardak yulaf
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 bardak bitkisel veya hayvansal süt
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Muz
  • Çilek
  • Yaban mersini
  • 50 gr çikolata
Yulaflı Tavşan

Nasıl Yapılır

  1. Yulaf ezmesini bal, süt ve tarçınla birlikte pişirin ve  kaplara bölüştürün.
  2. Muzu önce enlemesine ikiye, sonra ortadan bölün.
  3. Muzların iki ucunu çikolataya batırıp hazırlayın.
  4. Yulafı koyduğunuz kaplara kulak şeklinde yerleştirin.
  5. Meyvelerle ağız, burun, göz yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo