Yulaflı Ve Bezelyeli Omlet

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Yulaflı Ve Bezelyeli Omlet Tarifi İçin malzemeler
- 1 yumurta
- 3 yumurtanın akı
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı yulaf kepeği (Tepeleme)
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 küçük küp süzme peynir (50 g kadar)
- 5-6 dal dereotu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
Yulaflı Ve Bezelyeli Omlet Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları, tuzu, baharatları, haşlanmış bezelyeyi ve sütü iyice çırpın. Yulaf kepeğini ekleyip üzerini kapatın ve oda ısısında 15-20 dakika bekletin.
- Tavayı ısıtıp zeytinyağını dökün. Yumurtalı karışımı tavanın içine aktarın. Kısık ateşte her iki tarafını pişirin. İndirmeye yakın ince kıyılmış dereotunu ve ufalanmış süzme peynirini serpip sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR