ANASAYFA TARİFLER YUMURTALI TARİFLER YULAFLI VE BEZELYELİ OMLET

Yulaflı Ve Bezelyeli Omlet

Yulaflı ve bezelyeli omlet

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yulaflı Ve Bezelyeli Omlet Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yumurta
  • 3 yumurtanın akı
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yulaf kepeği (Tepeleme)
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 küçük küp süzme peynir (50 g kadar)
  • 5-6 dal dereotu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye

Yulaflı Ve Bezelyeli Omlet Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları, tuzu, baharatları, haşlanmış bezelyeyi ve sütü iyice çırpın. Yulaf kepeğini ekleyip üzerini kapatın ve oda ısısında 15-20 dakika bekletin.
  • Tavayı ısıtıp zeytinyağını dökün. Yumurtalı karışımı tavanın içine aktarın. Kısık ateşte her iki tarafını pişirin. İndirmeye yakın ince kıyılmış dereotunu ve ufalanmış süzme peynirini serpip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!