ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ FIRINLANMIŞ MUZLU İNCİRLİ YULAF LAPASI

Fırınlanmış Muzlu İncirli Yulaf Lapası

Fırınlanmış muzlu incirli yulaf lapası

Beslenme Koçu Çılga Turan’dan meyvelerle süsleyebileceğiniz nefis bir yulaf lapası tarifi. Ana malzemeleri muz ve yulaf olan bu tatlı, vegan menüleri için de uygundur.

Vegan menülerine ekleyebileceğiniz avokadolu krem şokola ve kahvaltılık vegan çikolata tarifine de göz atın. Diyet listelerinde sık sık yer verilen yulaflı tarifler sayfamızı mutlaka ziyaret edin.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırınlanmış Muzlu İncirli Yulaf Lapası Tarifi İçin malzemeler

  • 50 g yulaf
  • 3-4 adet olgun incir
  • 50 g ceviz ya da kuruyemiş
  • 2 adet olgun muz
  • 30 g kuru üzüm
  • 5 yemek kaşığı badem/Hindistan cevizi sütü
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu, agave şurubu veya keçiboynuzu özü

Fırınlanmış Muzlu İncirli Yulaf Lapası Nasıl Yapılır?

  • Fırını önceden 180 derecede fan ayarı ile ısıtın. Yulafı bir kaseye koyup, üzerini geçecek kadar kaynar su dökün ve yumuşayana kadar 10 dakika bekletin.
  • Yulaf ıslanırken muzlardan birini ezin. Diğerini ise süslemek için dilimleyin. Cevizleri ufak parçalara ayırın.
  • Yulaf suyu emip yumuşadığında, ezilmiş muz, kıyılmış ceviz, damak zevkinize göre seçeceğiniz doğal tatlandırıcı, tarçın, bitkisel süt ve kuru üzümle karıştırın.
  • Karışımı bir pişirme kabına döküp, üzerine dilimlenmiş muz ve incir parçalarını yerleştirin. Üstü altın rengi olana kadar 20 dakika pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!