ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ YULAFLI BUĞDAYLI ÇORBA

Yulaflı Buğdaylı Çorba

Yulaflı buğdaylı çorba

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Yulaflı Buğdaylı Çorba Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yemek kaşığı fındık yağı 
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı 
  • 3 diş sarımsak 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 3 su bardağı su 
  • 1 su bardağı tavuk suyu 
  • 5 yemek kaşığı yulaf kırması 
  • 1.5 yemek kaşığı aşurelik buğday 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • Pul biber
  • Biberiye, nane, kekik (İsteğe göre)

Yulaflı Buğdaylı Çorba Nasıl Yapılır?

Tarif ve yapım: Deniz Orhun 
Fotoğraf: Mehmet Ateş

  • Buğdayı haşlayın ve bir kaseye alın.
  • İnce kıyılmış sarımsak ve kuru soğanı, 1/4 su bardağı suda şeffaflaşıncaya kadar pişirin. 
  • Yağı ekleyin ve bir kez daha çevirin. Tavuk suyu ve suyu ekleyin. Yulafları ve haşlanmış buğdayı ilave edip pişirin.
  • Süt ile yoğurdu terbiye ederek ekleyip pişirin. Üzerini tereyağlı kırmızıbiber, biberiye/nane/kekik ile süsleyebilirsiniz.

Buğday çorbası tarifi için tıklayın

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!