ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ FERİKA (BEREKET) ÇORBASI

Ferika (Bereket) Çorbası

Ferika (Bereket) çorbası

Şef Deniz Orhun’dan Ramazan sofralarınız için şahane bir çorba tarifi ile karşınızdayız. Hurma, yulaf ve yoğurt ile hazırlanan bu çorba, iftar sofralarınıza çok yakışacak niteliktedir. Malzemeler hazırsa, bereket çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için değişik çorba tariflerine göz atın.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ferika (Bereket) Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 4-5 adet hurma
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Ferika (Bereket) Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Soğanı küçük kesin ve az yağda kavurarak karamelize edin.
  • Hurmaların çekirdeğini çıkarın, küçük doğrayarak kavurduktan sonra yulaf ezmesini ekleyin.
  • Su, süt ve yoğurdu bir kapta karıştırdıktan sonra tüm malzeme ile bir çorba tenceresine aktarın ve bir taşım kaynatın.
  • Çorba kaynadıktan sonra tuzunu ilave ederek mutfak el robotu ile pürüzsüz olacak şekilde karıştırın ve kaselerde servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!