Ferika (Bereket) Çorbası

Şef Deniz Orhun’dan Ramazan sofralarınız için şahane bir çorba tarifi ile karşınızdayız. Hurma, yulaf ve yoğurt ile hazırlanan bu çorba, iftar sofralarınıza çok yakışacak niteliktedir. Malzemeler hazırsa, bereket çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.
Daha fazlası için değişik çorba tariflerine göz atın.
Kaç
Kişilik
3 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Ferika (Bereket) Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 4-5 adet hurma
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı et suyu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Ferika (Bereket) Çorbası Nasıl Yapılır?
- Soğanı küçük kesin ve az yağda kavurarak karamelize edin.
- Hurmaların çekirdeğini çıkarın, küçük doğrayarak kavurduktan sonra yulaf ezmesini ekleyin.
- Su, süt ve yoğurdu bir kapta karıştırdıktan sonra tüm malzeme ile bir çorba tenceresine aktarın ve bir taşım kaynatın.
- Çorba kaynadıktan sonra tuzunu ilave ederek mutfak el robotu ile pürüzsüz olacak şekilde karıştırın ve kaselerde servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR